ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιματιστικά στα σχολεία: Πότε αναμένεται να αρχίσει η εγκατάσταση - Σε ποια δεν θα τοποθετηθούν

Κλιματιστικά στα σχολεία: Πότε αναμένεται να αρχίσει η εγκατάσταση - Σε ποια δεν θα τοποθετηθούν

Εντός των ημερών, θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με την εγκατάσταση των κλιματιστικών στα σχολεία δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου μετά την επίσκεψή της σήμερα στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και συγεκριμένα σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εγκατάσταση καινούργιων κλιματιστικών στα σχολεία, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε: «Προχωρούμε παράλληλα και με τα κλιματιστικά, χωρίς να αφήνουμε πίσω αυτόν τον μεγαλεπήβολο στόχο μας, που είναι να κάνουμε αυτό που είδαμε εδώ σχεδόν σε όλες τις σχολικές μονάδες. Τα κλιματιστικά είναι μια αναγκαιότητα. Είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της όλης δράσης που κάνουμε για να διευκολύνουμε το κλίμα στην τάξη. Να αναφέρω ότι, όπως έχουμε εξαγγείλει, εντός των ημερών, θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με την εγκατάσταση, γιατί ετοιμάζεται μια συμφωνία πλαίσιο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η οποία θα μας επιτρέψει να δράσουμε και σε βάθος τριετίας, αφού, όπως έχουμε ήδη δηλώσει, σε αυτόν τον χρονικό ορίζοντα θα γίνει προσπάθεια για εγκατάσταση κλιματικών σε όλα τα σχολεία».

Σε σχόλιο ότι ούτε στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχουν κλιματιστικά, η Υπουργός ανέφερε: «Δεν θα εγκατασταθούν στο συγκεκριμένο σχολείο, γιατί δεν θα χρειάζεται πια με τη θερμική άνεση που έχουμε επιτύχει. Με τα μέτρα που έχετε δει σήμερα και στην παρουσίαση που έκαναν οι συνεργάτες μας, δεν θα χρειάζεται σε αυτά τα σχολεία η εγκατάσταση κλιματιστικών, και ο στόχος αυτός είναι. Σε όλα τα άλλα όμως, που δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες εγκαταστάσεις, προχωρούμε με τα κλιματιστικά».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται Πάσχα: Πότε πρέπει να παραγγείλουμε το κρέας – Πόσα θα πληρώσουμε τη σούβλα

«Έκρηξη» εργαζομένων στην Κυβέρνηση: Οι τομείς και οι υπάλληλοι που απασχολήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2024

ΥΠΕΣ για μεταναστευτικό: «Το σχέδιο β’ θα ανακοινωθεί επίσημα όταν και εφόσον χρειαστεί»

Ένας τραυματίας από την κατάρρευση μέρους οροφής κτιρίου στη Λεμεσό - Η κατάσταση υγείας του

Φωτιά σε φορτηγό σχολής οδηγών: Τι κατέδειξαν οι επιστημονικές εξετάσεις για τα αίτια

Συγκλονίζει η Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό που έχασα, ήταν κοριτσάκι, είχε σύνδρομο Turner»Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top