ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φυσικό αέριο στην Ευρώπη: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 ετών

Φυσικό αέριο στην Ευρώπη: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 ετών

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών ετών υποχωρεί την Παρασκευή η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς συνεχίζεται ο ήπιος Χειμώνας και τα αποθέματα στα ευρωπαϊκά τερματικά εξακολουθούν να είναι υψηλά.

Στα μέσα του πρωινού της Παρασκευής, το ολλανδικό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του φυσικού αερίου, TTF, σημείωνε μεγάλη πτώση κατά 3,2% στα 22,45 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh), ελαφρώς υψηλότερα από το χαμηλότερο επίπεδό από τον Μάιο του 2021, που ήταν στα 22,315 ευρώ.

Τα αποθέματα φυσικού αερίου, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του Χειμώνα για θέρμανση, βρίσκονται στο 64,7% της αποθηκευτικής τους ικανότητας κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την πλατφόρμα Agregated Gas Storage Inventory (AGSI).

Στις 16.03, η τιμή του TTF περιόρισε τις απώλειες του στο 1,8%, στα 22,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Το ισοδύναμο του TTF, το φυσικό αέριο της Βρετανίας, άγγιξε επίσης πρόσφατο χαμηλό την Παρασκευή στις 55,42 πένες ανά θερμική μονάδα. Τα αποθέματα φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται στο 77,15%, σύμφωνα με την AGSI.

Οι τιμές του φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν στα ύψη το 2022 και μέσα στο 2023, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε τις ευρωπαϊκές χώρες στο να περιορίσουν την κατανάλωση και να διαφοροποιήσουν τις πηγές εφοδιασμού τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 17χρονος - Τραυματίστηκε και 18χρονος

Σοβαρός τραυματισμός 34χρονου μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο στη Λεμεσό - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Έρχονται αλλαγές με το πράσινο βέλος για στροφή δεξιά - Θα τοποθετηθούν τελικά χρονόμετρα;

Ποια παιδιά δικαιούνται δωρεάν μεταφορά στο σχολείο - Ποιο το κόστος κομίστρων για όσους πληρώνουνΜεταναστευτικό ώρα μηδέν - Κινήσεις «ματ» Νίκου Χριστοδουλίδη

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν - Κινήσεις «ματ» Νίκου Χριστοδουλίδη

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, για να ανατρέψει το αρνητικό σκηνικό με τις μαζικές αφίξεις πλοιαρίων με Σύρους, από τις ακτές του Λιβάνου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top