ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Δαμιανός: «Το Υπ. Υγείας στηρίζει τους ασθενείς με σπάνια νοσήματα»

Μιχάλης Δαμιανός: «Το Υπ. Υγείας στηρίζει τους ασθενείς με σπάνια νοσήματα»

Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει την παροχή ολιστικών υπηρεσιών φροντίδας υγείας ειδικά για τους ασθενείς με σπάνια νοσήματα, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσε την Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο η Εθνική Επιτροπή Σπάνιων Νοσημάτων με τίτλο «Είμαστε όλοι σπάνιοι», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης που τελούσε υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Φιλίππας Καρσερά-Χριστοδουλίδη, η οποία επίσης απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους, το Προεδρικό Μέγαρο φωταγωγήθηκε με μπλε χρώμα, με στόχο την ευαισθητοποίηση των φορέων και του κοινού για τις Σπάνιες Παθήσεις, καθώς και για τις πολλαπλές και πολυδιάστατες συνέπειές τους στη ζωή των ασθενών.

"Σε κάθε γωνιά της χώρας μας υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν μάχη καθημερινά με ασθένειες που είναι σπάνιες στην εμφάνισή τους αλλά όχι στην αξία της προσοχής μας", είπε ο Υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι "είναι καθήκον μας ως κοινωνίας, να σταθούμε στο πλευρό τους, να τους παράσχουμε στήριξη και τη φροντίδα που χρειάζονται και να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι φωνές τους ακούγονται και οι ανάγκες τους ως πολιτών γίνονται αντιληπτές".

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, η Κυβέρνηση έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για βελτίωση της περίθαλψης και της υποστήριξης των ατόμων με σπάνια νοσήματα.

"Το Υπουργείο Υγείας, και μέσω του Γενικού Συστήματος Υγείας στηρίζει την παροχή ολιστικών υπηρεσιών φροντίδας υγείας ειδικά για τους ασθενείς με σπάνια νοσήματα", τόνισε ο κ. Δαμιανός. "Συνεργαζόμαστε στενά με τις ειδικευμένες ομάδες επαγγελματιών υγείας, εξασφαλίζοντας όχι μόνο τη διάγνωση και τη θεραπεία αλλά και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη που απαιτείται, καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με σπάνια νοσήματα είναι ιδιαίτερες και απαιτούν πολυεπιστημονική συνεργασία και την υποστήριξη όλων μας", πρόσθεσε.

"Ωστόσο, οι προκλήσεις δεν είναι μόνο διοικητικές ή νομοθετικές, αλλά και κοινωνικές. Χρειαζόμαστε πραγματική αλλαγή νοοτροπίας και στάσης έναντι των ανθρώπων με σπάνια νοσήματα. Χρειαζόμαστε κατανόηση και αλληλεγγύη", υπέδειξε ο Υπουργός Υγείας.

Εν συνεχεία, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο που επιτελεί η Εθνική Επιτροπή Σπάνιων Νοσημάτων και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την παρουσία τους στην εκδήλωσε. Όπως είπε, "είμαστε όλοι μαζί σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία στόχο έχει τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο το κάθε άτομο θα λαμβάνει εξατομικευμένη φροντίδα υγείας σύμφωνα με τις ανάγκες του και θα δέχεται όλη την ψυχοκοινωνική υποστήριξη που απαιτεί η πορεία της νόσου του".

Ακόμη, κάλεσε τους εμπλεκομένους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους από κοινού με το Υπουργείο Υγείας και να δεσμευτούν να δημιουργήσουν μια κοινωνία που αντιμετωπίζει τη διαφορετικότητα με σεβασμό και αγάπη.

"Ας εργαστούμε μαζί για ένα μέλλον όπου κανείς δεν θα αισθάνεται μόνος στον αγώνα του", κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top