ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι εργασίες για 138 νέες κατοικίες για το προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων

Ξεκινούν οι εργασίες για 138 νέες κατοικίες για το προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων

Οι ΒΒ ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός έργου με ονομασία APOLLO, αξίας £48 εκατομμυρίων λιρών, όπου θα κατασκευαστούν 138 νέες κατοικίες για οικογένειες στρατιωτικών στη Βάση Δεκέλειας.

Το έργο, για το οποίο θα κατασκευαστούν κατοικίες τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων, ανατέθηκε στους Lagan Iacovou Joint Venture (JV) τον Νοέμβριο του περασμένου έτους από τον Οργανισμό Αμυντικών Υποδομών (DIO) και τη Στρατηγική Διοίκηση του Ηνωμένου Βασιλείου (UKStratCom).

Τα σπίτια θα διαθέτουν προστασία έναντι σεισμών, με τη βιωσιμότητα επίσης ως μια βασική πτυχή της διαδικασίας, με ηλιακούς συλλέκτες, αντλίες θερμότητας και σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2027.

Ο Steve Turner, Διευθύνων Σύμβουλος της Lagan Aviation and Infrastructure και ο Γιώργος Ιακώβου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Iakovou, μιλώντας εκ μέρους της JV, δήλωσαν: «Η Lagan Iacovou JV ανυπομονεί να προσφέρει τη μακρόχρονη εμπειρία της στην παράδοση κτιρίων που είναι συμβατά με αντισεισμικές δομές καθώς ξεκινάμε την κατασκευή αυτών των νέων κατοικιών στη Δεκέλεια.

«Τόσο η Lagan Aviation and Infrastructure Ltd όσο και η Iacovou Brothers (ConstructionLtd έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στην παράδοση σύγχρονων κτιρίων υψηλής ποιότητας που θα επιτρέψουν στο προσωπικό στην Κύπρο να ζει και να εργάζεται με ασφάλεια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία για να παραδώσουμε αυτά τα 138 νέα σπίτια».

Η Tracey Fuoco, Διευθύντρια του Προγράμματος APOLLO εκ μέρους της Στρατηγική Διοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: «Η παράδοση 138 νέων σπιτιών αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο του προγράμματος APOLLO για τη μείωση του κινδύνου από ένα σεισμικό γεγονός στην Κύπρο.

«Γνωρίζω τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει ολόκληρη η ομάδα του έργου για να διασφαλίσει ότι μπορούμε να παραδώσουμε αυτό το έργο με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στη Βάση Δεκέλειας και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του έργου για αυτό».

Ο Asif Huq, Βοηθός Διευθυντής του DIO στο εξωτερικό, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε να ξεκινούν οι εργασίες σε αυτό το έργο, το οποίο θα προσφέρει νέες βιώσιμες κατοικίες για το στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειες τους στην Κύπρο».

Το 10ετές πρόγραμμα APOLLO θα εκσυγχρονίσει σε μεγάλο βαθμό τις ΒΒ στην Κύπρο και τις υποδομές της Διοίκησης των ΒΒ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Δείτε τη στιγμή της αναχαίτισης των ιρανικών drone πάνω από το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ - Απίστευτα βίντεο

Ναρκωτικά σε ντουλάπι δεσμοφύλακα - Διευκρινίσεις Φυλακών για το δημοσίευμα

14 Απριλίου 2019: Όταν ο Νικόλας Μεταξάς σοκάρει την Κύπρο- Η ιστορία του πρώτου «Serial Killer» του νησιού

Ο νεαρός Αθηνόδωρος που αγαπά και προσπαθεί για την διατήρηση της κυπριακής παράδοσης – Όσα ασχολείται και πως φούντωσε η αγάπη από τα παιδικά χρόνια

Κύπρια τραγουδίστρια εξομολογείται: «Λέω να πάω και για δεύτερο παιδί»

Ισραήλ: Αεράμυνα από ατσάλι - Αυτά είναι τα συστήματα ασφαλείας που αναχαίτισαν την επίθεση του Ιράν - Βίντεο

Ισραήλ VS Ιράν: Ποια χώρα έχει τον πιο ισχυρό στρατόLIVE: Ισραήλ: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για νέο μέτωπο» - Ιράν: «Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις μας θα είναι περιορισμένες»

LIVE: Ισραήλ: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για νέο μέτωπο» - Ιράν: «Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις μας θα είναι περιορισμένες»

Ώρα μηδέν για την Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ. Το 99% των 300 πυραύλων και drone αναχαιτίστηκαν, την στιγμή που ο εκπρόσωπος των IDF είπε ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα νέο μέτωπο». Από πλευράς του, το Ιράν είχε ανακοινωσει πως ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις θα είναι περιορισμένες. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top