ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι εργασίες για 138 νέες κατοικίες για το προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων

Ξεκινούν οι εργασίες για 138 νέες κατοικίες για το προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων

Οι ΒΒ ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός έργου με ονομασία APOLLO, αξίας £48 εκατομμυρίων λιρών, όπου θα κατασκευαστούν 138 νέες κατοικίες για οικογένειες στρατιωτικών στη Βάση Δεκέλειας.

Το έργο, για το οποίο θα κατασκευαστούν κατοικίες τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων, ανατέθηκε στους Lagan Iacovou Joint Venture (JV) τον Νοέμβριο του περασμένου έτους από τον Οργανισμό Αμυντικών Υποδομών (DIO) και τη Στρατηγική Διοίκηση του Ηνωμένου Βασιλείου (UKStratCom).

Τα σπίτια θα διαθέτουν προστασία έναντι σεισμών, με τη βιωσιμότητα επίσης ως μια βασική πτυχή της διαδικασίας, με ηλιακούς συλλέκτες, αντλίες θερμότητας και σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2027.

Ο Steve Turner, Διευθύνων Σύμβουλος της Lagan Aviation and Infrastructure και ο Γιώργος Ιακώβου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Iakovou, μιλώντας εκ μέρους της JV, δήλωσαν: «Η Lagan Iacovou JV ανυπομονεί να προσφέρει τη μακρόχρονη εμπειρία της στην παράδοση κτιρίων που είναι συμβατά με αντισεισμικές δομές καθώς ξεκινάμε την κατασκευή αυτών των νέων κατοικιών στη Δεκέλεια.

«Τόσο η Lagan Aviation and Infrastructure Ltd όσο και η Iacovou Brothers (ConstructionLtd έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στην παράδοση σύγχρονων κτιρίων υψηλής ποιότητας που θα επιτρέψουν στο προσωπικό στην Κύπρο να ζει και να εργάζεται με ασφάλεια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία για να παραδώσουμε αυτά τα 138 νέα σπίτια».

Η Tracey Fuoco, Διευθύντρια του Προγράμματος APOLLO εκ μέρους της Στρατηγική Διοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: «Η παράδοση 138 νέων σπιτιών αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο του προγράμματος APOLLO για τη μείωση του κινδύνου από ένα σεισμικό γεγονός στην Κύπρο.

«Γνωρίζω τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει ολόκληρη η ομάδα του έργου για να διασφαλίσει ότι μπορούμε να παραδώσουμε αυτό το έργο με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στη Βάση Δεκέλειας και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του έργου για αυτό».

Ο Asif Huq, Βοηθός Διευθυντής του DIO στο εξωτερικό, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε να ξεκινούν οι εργασίες σε αυτό το έργο, το οποίο θα προσφέρει νέες βιώσιμες κατοικίες για το στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειες τους στην Κύπρο».

Το 10ετές πρόγραμμα APOLLO θα εκσυγχρονίσει σε μεγάλο βαθμό τις ΒΒ στην Κύπρο και τις υποδομές της Διοίκησης των ΒΒ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top