ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 70χρονος που κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικη με νοητική υστέρηση - «Τη φίλησα σαν την κόρη μου»

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 70χρονος που κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικη με νοητική υστέρηση - «Τη φίλησα σαν την κόρη μου»

Ο εφιάλτης που έζησε ένα ανήλικο κορίτσι από χωριό της Βόρειας Ελλάδας, στα χέρια ενός 70χρονου άντρα που την κακοποίησε σεξουαλικά, εκμεταλλευόμενος την νοητική υστέρηση της 16χρονης, αναβίωσε το πρωί της Δευτέρας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε, όπως και πρωτόδικα, σε πέντε χρόνια κάθειρξης για απόπειρα κατάχρησης ανίκανου ατόμου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και, αυτήν τη φορά, το δικαστήριο αποφάσισε να οδηγηθεί στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Πρωτόδικα, παρόλο που στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ποινή με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί, μέχρι και σήμερα, ελεύθερος με όρους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν τον Απρίλιο του 2021 σε ένα μικρό χωριό της Βορείου Ελλάδος που αριθμεί λιγότερους από 1.000 κατοίκους. Ήταν απογευματινές ώρες όταν ο κατηγορούμενος ακολούθησε το κορίτσι έως τα κοιμητήρια της περιοχής και αφού την προσέγγισε και της μίλησε, στη συνέχεια την οδήγησε σε αγροτική έκταση και έβαλε μπροστά το «νοσηρό» του σχέδιο.

Όπως περιέγραψε η παθούσα στο δικαστήριο, «κατάλαβα ότι με ακολουθούσε και όταν έφτασα στα κοιμητήρια ήρθε και μου μίλησε, αλλά δε θυμάμαι τι μου είπε. Είχα πάει να ανάψω ένα κεράκι στους παππούδες μου και τον αδελφό μου. Ο κατηγορούμενος μου είπε "προχώρα πιο εκεί στα χωράφια", δίπλα από τα κοιμητήρια και τότε ξεκίνησε να με ακουμπάει στο στήθος με τα χέρια του. Μετά πήρε το χέρι μου και το έβαλε στα γεννητικά του όργανα. Είχε κατεβάσει το παντελόνι και το εσώρουχό του. Κατάφερα να του ξεφύγω. Έτρεξα και πήγα σπίτι μου. Δεν το είπα σε κανέναν. Φοβήθηκα. Θεώρησα ότι έγινε κάτι κακό», είπε το κορίτσι στην κατάθεσή του.

Ο 70χρονος, κατά τη διάρκεια της πράξης τους, έλεγε στην ανήλικη «όταν μεγαλώσεις θα σε παντρευτώ» και ότι είναι πολύ όμορφη, προκειμένου να την πείσει για να ενδώσει στις αρρωστημένες του ορέξεις. Το κορίτσι βρήκε την δύναμη και αποκάλυψε στην μεγαλύτερη αδελφή της τι είχε συμβεί και τότε ήταν που τον κατήγγειλαν στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές τόσο στο άκουσμα της απόφασης, όσο και κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας.

Η αδελφή της ανήλικης, η μητέρα και ο πατέρας της περιέγραψαν στις καταθέσεις τους πως το ανήλικο κορίτσι είχε πέσει θύμα του ηλικιωμένου άντρα και ότι λίγες ημέρες πριν είχε αναφέρει στην μητέρα της ότι εκείνος την ακολουθούσε, την κοιτούσε περίεργα στην πλατεία του χωριού και της έκλεινε το μάτι, ενώ γνώριζε πως η κοπέλα είχε νοητική υστέρηση και είχε πέσει θύμα βιασμού στο παρελθόν. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο, η μητέρα συνόδευε την κόρη της στις βόλτες της προκειμένου να νιώθει ασφάλεια.

«Την φίλησα σαν την κόρη μου»

Στην απολογία του ο 70χρονος υποστήριξε ότι φίλησε την ανήλικη όπως... την κόρη του και ότι έβαλε το χέρι της στην κοιλιά του και όχι στα γεννητικά του όργανα.

«Έχει δίκιο σε αυτά που είπε. Βρεθήκαμε στα κοιμητήρια, πήγα να ανάψω κερί στην μάνα μου και στον μπαμπά μου. Εγώ έφυγα και αυτή ήρθε από πίσω μου και την έδιωξα δύο - τρεις φορές της είπα "φύγε" . Μετά την φίλησα σαν την κόρη μου. Και την έλεγα φύγε. Δεν κατέβασα το παντελόνι μου. Έβαλα το χέρι της πάνω από το παντελόνι, στην κοιλιά μου. Δε θα έκανα αυτό το πράγμα. Δε λέω ότι δεν έκανα τίποτα. Της πήρα απλά το χέρι και το έβαλα στην κοιλιά μου και όχι παρακάτω και την φίλησα στον λαιμό», ισχυρίστηκε.

Την ενοχή του κατηγορουμένου για την πράξη που κατηγορείται πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας. «Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι η παθούσα είναι άτομο που πάσχει από αναπηρία και ήταν ανίκανη να αντιδράσει και να αντισταθεί. Την οδήγησε στο απομονωμένο μέρος και προσπάθησε να την ωθήσει σε ασελγείς πράξεις. Δεν υπήρχε κανένας λόγος η παθούσα να πει ψέματα για τον κατηγορούμενο και η πράξη του τελέστηκε ενώ ήταν γνωστή σε όλο το χωριό η αναπηρία της παθούσας και ότι δεν είχε δυνατότητα να αντισταθεί», είπε η εισαγγελική λειτουργός, προτείνοντας την ενοχή του κατηγορουμένου, όπως και πρωτοδικα.

Με το άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης και ότι ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στη φυλακή, η οικογένεια της παθούσας αγκαλιάστηκε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και έσπευσε να ευχαριστήσει την έδρα.

Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται εκδικαστεί υπόθεση βιασμού σε βάρος του κοριτσιού, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία και για μια ακόμη περίπτωση βιασμού που φέρεται να έπεσε θύμα στο χωριό που διαμένει.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top