ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Οι προκλήσεις της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης ενόψει του νέου της ρόλου - Στήριξη από την Πολιτεία

ΥΠΟΙΚ: Οι προκλήσεις της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης ενόψει του νέου της ρόλου - Στήριξη από την Πολιτεία

Η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, η οποία έχει επιφορτιστεί με τον ρόλο του εθνικού συντονιστή για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού για την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Ο κ. Κεραυνός συναντήθηκε την Πέμπτη με την Πρόεδρο της Αρχής, Ρόνα Κασάπη, η οποία παρουσίασε τις προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιον της Αρχής μετά την ανάληψη του ρόλου του συντονιστή για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

«Οι προκλήσεις αυτές είναι πολύ απαιτητικές. Στόχο έχει αυτός ο νέος κανονισμός που επιβάλλεται από την ΕΕ να ρυθμίσει το διαδικτυακό περιβάλλον και να το κάνει αξιόπιστο και ασφαλές», ανέφερε στις δηλώσεις της κ. Κασάπη.

Λέγοντας πως «στόχος μας είναι προστατέψουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα των χρηστών του διαδικτύου και κυρίως τους ανήλικους, που όχι μόνο ως Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και ως συντονιστής των ψηφιακών υπηρεσιών αλλά και ως κοινωνία και Πολιτεία οφείλουμε να προστατέψουμε», η κ. Κασάπη συμπλήρωσε, απευθυνόμενη στον ΥΠΟΙΚ, πως «θέλουμε να πιστεύουμε κ. Υπουργέ ότι η Κυβέρνηση, διά μέσου του Υπουργείου σας, θα στηρίξει αυτή τη νέα πρόκληση».

Διαβεβαίωσε πως «είμαστε θετικοί στον ρόλο αυτό και ως Αρχή Ραδιοτηλεόρασης θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά προπάντων θέματα ανηλίκων με την ανάλογη ευαισθησία».

Από την πλευρά του, ο κ. Κεραυνός είπε ότι ενημερώθηκε για τα θέματα και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Αρχή με την ανάληψη του νέου της ρόλου ως συντονιστή για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

«Και βεβαίως ως Πολιτεία θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλλουν για να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις», τόνισε.

Σε ερώτηση αν θα χρειαστεί επιπλέον πόρους η Αρχή για τον νέο αυτό ρόλο, η κ. Κασάπη ανέφερε πως «σίγουρα ο κανονισμός απαιτεί τεχνικούς, ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, τους οποίους δεν διαθέτει τώρα η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και για αυτό είμαστε στο ΥΠΟΙΚ για εξεύρεση στήριξης από την Κυβέρνηση».

Ο κ. Κεραυνός χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό τον ρόλο που ανατέθηκε στην Αρχή από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία που θα καθορίσει τις ανάγκες και σε ανθρώπινους πόρους και σε μέσα και σε χρήματα. «Στο μεσοδιάστημα, όμως, θα γίνουν κάποιες προσπάθειες και κινήσεις για να υπάρξουν οι πόροι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις εργασίες και στις υποχρεώσεις της η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση στο Ισραήλ: Αποκαταστάθηκαν οι πτήσεις από και προς Κύπρο – Όλες οι πληροφορίες

Από πυροβόλο όπλο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί σε οικία στο Φρέναρος - Δεν υποψιάζεται κανένα ο 36χρονος

Νέα απάτη με αποστολή μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα - Τι να προσέξετε

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top