ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκπληξη συντεχνιών για το περιεχόμενο πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογικές συμβάσεις

Έκπληξη συντεχνιών για το περιεχόμενο πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογικές συμβάσεις

Έκπληξη αλλά και απογοήτευση γιατί στην πρόταση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εργαζομένων με συμβόλαια δεν περιλαμβάνονται αυτά τα οποία είχαν συμφωνηθεί, εκφράζουν οι συντεχνίες των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Σε κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό, την οποία έδωσαν στην δημοσιότητα, οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΔΕΟΚ καλούν τον ΟΚΥπΥ «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παραμείνει στο πλαίσιο που έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί» στην τελευταία συνάντηση που είχε με τις συντεχνίες, ενώπιον του Υπουργού Υγείας στις 6 Φεβρουαρίου 2024.

«Με έκπληξη και με απογοήτευση διαπιστώνουμε στην πρόταση σας για συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης ότι δεν περιλαμβάνονται αυτά στα οποία είχαμε καταλήξει ότι υπάρχει συναντίληψη μεταξύ ΟΚΥπΥ και Συντεχνιών όπως φάνηκε στις συζητήσεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώπιων των δύο Υπουργών Υγείας αλλά και σε στο επίπεδο της Τεχνικής Επιτροπής που είχε συστηθεί για το θέμα», προσθέτουν.

Αναφέρονται επίσης σε «εντελώς διαφορετική τοποθέτηση που εμπεριέχεται στην πρόταση σας σχετικά με την άμεση αναγκαιότητα για συμπερίληψη συμφωνημένων Δομών προσωπικού του ΟΚΥπΥ καθώς και για τις μισθολογικές αυξήσεις και συχνότητα καταβολής τους» και προσθέτουν ότι «η στάση αυτή του ΟΚΥπΥ δυστυχώς συνιστά πισωγύρισμα».

Παρά ταύτα, οι συντεχνίες αναφέρουν ότι θα καταγράψουν και θα σας αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους επί του κειμένου που έχει αποστείλει ο ΟΚΥπΥ.

«Παράλληλα όμως και όπως έχει εξελιχτεί το ζήτημα κρίνουμε ότι χρειάζεται άμεσα να καθοριστεί συνάντηση ώστε να διαφανεί αν τελικά υπάρχει διάθεση από τον ΟΚΥπΥ για να βρεθεί κατάληξη που θα μας οδηγεί σε τελική συμφωνία», καταλήγουν οι συντεχνίες των εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ.

Την επιστολή υπογράφουν ο ΓΓ της ΣΕΚ Αντρέας Μάτσας, η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στρατής Ματθαίου και ο Πρόεδρος της ΔΕΟΚ Στέλιος Χριστοδούλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

«Σαν να μπαίνει» η άνοιξη: 4+1 «μαγικές» τοποθεσίες της Κύπρου, ειδικές για επίσκεψη αυτή την εποχή – Δείτε φωτογραφίες

Στο «πόδι» περιοχή στη Λεμεσό μετά από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο - Καταστράφηκε ολοσχερώς

Στις φλόγες καφετέρια στη Λευκωσία - Ζημιές και σε παρακείμενα διαμερίσματα - Δείτε φωτογραφία

Τελευταία εξέλιξη για τον Δημήτρη Κόκοτα - «Του έκαναν τραχειοστομία»ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top