ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμα τα πολιτικά κόμματα για τη συνάντηση με την Ολγκίν - Ποιους θα δει και πότε

Έτοιμα τα πολιτικά κόμματα για τη συνάντηση με την Ολγκίν - Ποιους θα δει και πότε

Προετοιμάζονται τα πολιτικά κόμματα για τη συνάντηση που θα έχουν με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ.

Η κ. Ολγκίν η οποία θα επιστρέψει στην Κύπρο από το Λονδίνο όπου πραγματοποιεί σειρά επαφών για το κυπριακό, θα έχει συνάντηση αρχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα μεταβεί στα κατεχόμενα για τη συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ.

Αν και οι επαφές της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ δεν ανακοινώνονται, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «T» η κ. Ολγκίν με την επιστροφή της στο νησί, έχει ήδη προγραμματισμένες συναντήσεις με κόμματα. Την Τρίτη στις 12 Μαρτίου θα μεταβεί στα γραφεία του ΑΚΕΛ, για τη συνάντηση με τον ΓΓ του κόμματος Στέφανο Στεφάνου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Η συνάντηση με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου, ενώ τις επόμενες μέρες, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο.

Παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, αν η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ θα συναντηθεί και με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, κάτι που θα προκαλέσει αρκετά ερωτηματικά αν δεν το πράξει όπως δήλωσε πηγή στο <T>,από τη στιγμή που κατά την πρώτη της επίσκεψη, είχε επιλέξει να συναντηθεί με την <κοινωνία των πολιτών> και μάλιστα με ηγετικά στελέχη του νεοσύστατου κόμματος Volt Cyprus.

Εκτός από τα κόμματα ΑΚΕΛ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ αναμένεται να θέσει ενώπιον της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ τις θέσεις της κυρίως για το πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο ως γνωστόν δεν αποδέχεται ως έχει και δεν αποτελεί κεκτημένο  Ως γνωστόν, η ΕΔΕΚ είναι το μόνο κόμμα το οποίο απορρίπτει τη ΔΔΟ.

Δίνουν ονόματα για την ομάδα κυπριακού

Στην τελική ευθεία φαίνεται να βρίσκεται και το ζήτημα της ομάδας κυπριακού το οποίο εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς μέχρι στιγμή να υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει κάθε φορά πως όταν είναι έτοιμη η ομάδα κυπριακού, τότε θα ανακοινωθεί. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, όλα τα κόμματα έχουν δώσει ονόματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τελευταίο το ΑΚΕΛ. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στην ομάδα κυπριακού δεν θα συμμετέχουν τεχνοκράτες, αλλά μόνο κομματικά στελέχη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top