Συνοδικό Δικαστήριο: Καλεί την ανακριτική επιτροπή για νέες ανακρίσεις - Νέα στοιχεία ενώπιόν τους
13.03.2024 - 12:51
Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Συνοδικού Δικαστηρίου η οποία άρχισε το πρωί της Τετάρτης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνοδικού, δεδομένου ότι μετά την απόφαση της Ιεράς της Συνόδου προέκυψαν νέα στοιχεία αποφάσισε να ζητήσει από την ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου τη διεξαγωγή περισσότερων ανακρίσεων.
Το Συνοδικό δικαστήριο συνεχίζει τις διαδικασίες τους και τονίζει πως μόνο οι δικές του ανακοινώσεις αντικατοπτρίζουν το έργο της.
Δείτε απόσπασμα των δηλώσεων
Η επίσημη ανακοίνωση
Ανακοινωθέν Εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου (13 Μαρτίου 2024)
Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.