ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος: Ζητά τη διερεύνηση για εμπλοκή Χρίστου στο σκάνδαλο με τη Μονή Αββακούμ

Ν. Παπαδόπουλος: Ζητά τη διερεύνηση για εμπλοκή Χρίστου στο σκάνδαλο με τη Μονή Αββακούμ

Σειρά ερωτημάτων στο θέμα με τη Μονή Αββακούμ που αφορούν κυρίως στην παρουσία του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου στο χώρο, έθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του ΔΗΚΟ, μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Άμυνας Βασίλη Πάλμα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως το κόμμα του επιθυμεί να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα σε σχέση με το σκάνδαλο.

Όπως είπε, ακόμη και αν έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα συγκεκριμένοι μοναχοί, κάτι που θα πρέπει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές, αυτό δεν σημαίνει πως ύποπτος και υπόδικος είναι ολόκληρη η Εκκλησία «όπως θέλουν να την παρουσιάσουν κάποιοι».

Το ΔΗΚΟ, πρόσθεσε, πιστεύει στο θεσμό της Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ εξέφρασε θλίψη γιατί αυτή η υπόθεση απογοητεύει τους πιστούς και πλήττει το κύρος της Εκκλησίας. «Το τι κατ’ ισχυρισμό έγινε στη Μονή Αββακούμ, δεν είναι αντιπροσωπευτικό του θεσμού της Εκκλησίας και του τι προσφέρουν καθημερινά με σεμνότητα και αγάπη εκατοντάδες κληρικοί», σημείωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος, παρέθεσε στη συνέχεια τα αρκετά πρόσθετα πολιτικά ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την υπόθεση, τα οποία, όπως είπε, πρέπει να απαντηθούν και να διερευνηθούν.

«Γιατί ήταν στην σκηνή ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ; Αν ήταν εκεί ως Θρονικός Επίτροπος, γιατί μόνο εκείνος κλήθηκε και δεν κλήθηκαν και οι υπόλοιποι Θρονικοί Επίτροποι; Αν δεν ήταν εκεί ως Θρονικός Επίτροπος με ποια ιδιότητα βρέθηκε εκεί ο κ. Χρίστου; Τι γύρευαν κουκουλοφόροι στη σκηνή διάπραξης πιθανού ποινικού αδικήματος και ποιος τους κάλεσε; Ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι και ποια σχέση έχουν με το ΕΛΑΜ και τον Πρόεδρο του; Πως σκοπεύει να διερευνήσει η Αστυνομία την εμπλοκή του Προέδρου του ΕΛΑΜ στην υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει βουλευτική ασυλία;» διερωτήθηκε.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε πως αυτά τα ερωτήματα πρέπει να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές, εκτός και εάν το μήνυμα που θέλουν να στείλουν στη κοινωνία είναι ότι «κουκουλοφόροι δικαιούνται να κάνουν ότι θέλουν» κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Μονή Αββακούμ: Τα έγγραφα που επιδόθηκαν στις εκκλησιαστικές αρχές και τα αιτήματα των δικηγόρων των μοναχών

Συνέχεια στις εξελίξεις με την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, καθώς σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος των μοναχών, Δρ. Αναστάσιος Βαβούσκος δόθηκαν συγκεκριμένα έγγραφα στις αρμόδιες εκκλησιαστικές αρχές 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top