ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γενέθλια για τον μαχητή Άγγελο: Γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση «Μας δίδαξες πολλά» - Η αγωνία της μητέρας του στο «Τ»

Γενέθλια για τον μαχητή Άγγελο: Γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση «Μας δίδαξες πολλά» - Η αγωνία της μητέρας του στο «Τ»

«Άγγελος όνομα και πράγμα», έχουν να πουν ότι είναι όσοι γνώρισαν τον 28χρονο Άγγελο Νεοφύτου.

Ο 28χρονος γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία και από τότε η μητέρα του παλεύει για να έχει ο γιος της μια καλή ποιότητα ζωής.

Ο Άγγελος πριν λίγες μέρες γιόρτασε τα γενέθλια του, και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα, καθώς ο διοικητικός λειτουργός της Ομόνοιας Απόστολος Μικελλίδης τον επισκέφθηκε γεμίζοντας τον με δώρα από την αγαπημένη του ομάδα.

Η μητέρα του, Αθήνα Σταύρου, εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες της προς το Σωματείο της Ομόνοιας, καθώς και προς τον Απόστολο Μικελλίδη. Επίσης, ευχαρίστησε προσωπικά την Άντρη Σπύρου, τη Μαρία Αντωνίου, που επέμεναν για την επιτυχία της συνάντησης, καθώς και τη δασκάλα του, Αντζελίνα Φέλλα, που στάθηκε στο πλευρό του Άγγελου παρά τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.

Την ημέρα των γενεθλίων του, η Αντρη Σπύρου (εθελόντρια της σελίδας Μονογονιοι-Κύπρος) παρέα με το φιλανθρωπικό Σωματείο Αγκαλιάζω με αγάπη επισκέφθηκαν το ίδρυμα Άγιος Στέφανος στην Λεμεσό και παρέα με δασκάλους,θεραπευτές,προσωπικό αλλά και τους συμμαθητές του Άγγελου στο Κέντρο Ημέρας τραγούδησαν και του ευχήθηκαν «Χρόνια Πολλά».

Ο αγώνας της μητέρας - Όσα αναφέρει στο «Τ»

Η μητέρα του Αγγελου Νεοφύτου, κ.Αθηνά Σπύρου μίλησε στο ThemaOnline, αναφέροντας τα συναισθήματα της για τον γιο της αλλά και τις δυσκολίες που έρχονται αντιμέτωποι γονείς παιδιών με τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση.

«Όσοι έχουν αυτά τα παιδιά είναι ευλογημένοι. Αυτά τα παιδιά μπορούν να σου αλλάξουν την ζωή σου και να δεις το νόημα της ζωής με τα δικά τους τα μάτια. Πόσο αθώα και πόσο αγνή ψυχή έχουν. Το μήνυμα μου είναι ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να τα αποδεχτούμε, θέλουν μόνο αγάπη και αποδοχή. Το άλλο που χρειάζονται είναι πρόνοια από το κράτος. Πολλοί γονείς έρχονται αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα. Πρέπει να γίνουν πιο πολλά κέντρα φιλοξενίας και ημέρας με εξοπλισμούς για αυτά τα παιδιά. Πρέπει η κυβέρνηση να κοιτάξει αυτά τα θέματα. Η μεγάλη ανησυχία μας ως γονείς είναι τι θα απογίνουν τα παιδιά μας , όταν φύγουμε από αυτή τη ζωή. Ας μην κάνουν την ζωή των παιδιών μας πιο δύσκολη. Είναι άγγελοι στη γη και πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από αυτά τα παιδιά γιατί θέλουν μόνο αγάπη και φροντίδα από την οικογένεια, το περιβάλλον και το κράτος. Χρειαζόμαστε βοήθεια γιατί ένας γονιός δεν μπορεί να τα βγάλει μόνος του πέρα αν δεν έχει οικονομική ευχέρεια. Αναρωτιόμαστε που είναι το κράτος πρόνοιας. Για τα παιδιά μας και για τους γονείς»

Όπως αναφέρει η κ.Αθηνά Σταύρου, η οποία είναι μονογονιός, δεν μπορεί να εργαστεί καθώς πρέπει να φροντίζει τον γιο της και παρότι πληρώνει βοηθό για τον Άγγελο, αυτό δεν αρκεί, διότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται βοήθεια για να σηκωθούν, να φάνε με αποτέλεσμα ένα άτομο να μην μπορεί καλύπτει να αυτές τις ανάγκες μόνο του.

«Τα βοηθήματα που δίνει το κράτος για τον Άγγελο, πάνε όλα στην φροντίδα, στο σχολείο και στις θεραπείες του, ούτε να φάμε ούτε να πιούμε. Επίσης παρότι υπάρχει κοπέλα να βοηθά, χρειάζεται να είμαι και εγώ εκεί γιατί δεν μπορεί μόνη της. Οι γονείς αυτών των παιδιών δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μόνοι μας ή για εμάς. Δεν είμαστε και εμείς άνθρωποι; Δεν υπάρχει πρόνοια. Είμαστε καταδικασμένοι τα παιδιά μας και εμείς, σε αυτό το κράτος που ζούμε, διότι δεν υπάρχει πρόνοια. Να ζούμε με μια αγωνία και εν ζωή και μετά που θα φύγουμε από την ζωή. Για αυτό πρέπει να γίνουν κέντρα αποκατάστασης αναπήρων. Για να μπορούμε να νιώσουμε και εμείς λίγο άνθρωποι. Να αφήσουμε το παιδί μας σε ένα όμορφο και εξοπλισμένο περιβάλλον και να πάμε κάπου για 1-2 μέρες. Διαλύθηκαν οικογένειες για αυτούς τους λόγους. Διότι δεν μπορούν να πάνε πουθενά ή να φύγουν ήσυχοι από αυτή την ζωή. Ποιος θα καθησυχάσει αυτή την αγωνία μας;».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top