ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδέχτηκε την ήττα της ΝΔ ο Μεϊμαράκης

Παραδέχτηκε την ήττα της ΝΔ ο Μεϊμαράκης

«Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Λίγο μετά τις 20.30 έφτασε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε καταφτάνοντας: «Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη την οποία δώσαμε σε σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα. Το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και σημείωσε σχετικά: «Τον καλώ να έρθει στη Βουλή και να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να διαπιστώσει: «Τον Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα διαλυθεί και τώρα κάποιοι νόμιζαν ότι θα μάς τελειώσουν. Η Νέα Δημοκρατία ούτε διαλύθηκε, ούτε τελειώνει». 

Η Νέα Δημοκρατία, όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, απέδειξε ότι είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, πυλώνας της δημοκρατίας, εγγύηση για τη σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Στο εξής, υπογράμμισε ο ίδιος, αυτό που προέχει τώρα είναι ο σχηματισμός της κυβέρνησης και «το να δούμε τα προβλήματα της Δευτέρας και να προχωρήσουμε.».

 

Όσον αφορά στην ήττα της Νέας Δημοκρατίας και στα σενάρια της διαδοχής του, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε: «Όταν ξεκινήσαμε πριν από μερικές εβδομάδες, πιστεύαμε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ χειρότερο, γιατί, όπως θυμάστε, λέγαμε ότι λόγω των εκλογών θα έμπαινε σε ταλαιπωρία η χώρα. Φαίνεται ότι σε έξι μήνες οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη, αν και τις τελευταίες ημέρες η Νέα Δημοκρατία μπόρεσε να αυξήσει πάρα πολύ το ποσοστό της από ό,τι καταγραφόταν δημοσκοπικά, και γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω κυρίως τους ανώνυμους Νεοδημοκράτες, που με θέρμη, με πίστη, με αυταπάρνηση έδωσαν αυτή τη μάχη και ανέβασαν το βαθμό αυτοπεποίθησης και έδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση για το μέλλον» κατέληξε ο ίδιος.

 
Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ

«Ο ελληνικός λαός έδωσε στον Αλέξη Τσιπρα την εντολή να εφαρμόσει το μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος διαπραγματευτηκε. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία» είπε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη μετά την επίσημη δήλωση του κ. Μεϊμαράκη, που παραδέχτηκε την ήττα της ΝΔ.  

«Τη ΝΔ την κατέταξε στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σας διαβεβαιώ πως η ΝΔ συντεταγμένη και ενωμένη θα ανταποκριθεί δυναμικά στο ρόλο αυτό» είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το αν τίθεται θέμα ηγεσιας, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε: «Απολύτως όχι!».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top