ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σύνοδο WPL η ΠτΒ - «Οι δράσεις των πολιτικών να έχουν ακεραιότητα»

Στη Σύνοδο WPL η ΠτΒ - «Οι δράσεις των πολιτικών να έχουν ακεραιότητα»

Οι δράσεις των πολιτικών ηγετών πρέπει να χαρακτηρίζονται από ακεραιότητα, λογοδοσία και δέσμευση για την προάσπιση των δημοκρατικών αξιών, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, η οποία υπό την ιδιότητά της Πρέσβειρας του Δικτύου Πολιτικών Ηγέτιδων (WPL), προέβη σε δήλωση εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής Πολιτικών Ηγέτιδων, στην Αθήνα.

Ανακοίνωση από τη Βουλή αναφέρει ότι στη δήλωσή της, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι οι δράσεις των πολιτικών ηγετών πρέπει να χαρακτηρίζονται από ακεραιότητα, λογοδοσία και δέσμευση για την προάσπιση των δημοκρατικών αξιών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους δημόσιους θεσμούς. Οι ενέργειές μας ως πολιτικές ηγέτιδες, πρέπει να προωθούν την καλλιέργεια μιας πολιτικής κουλτούρας που να προάγει τη γεφύρωση των κομματικών διαιρέσεων, την υπέρβαση των ιδεολογικών διαφορών, την αναζήτηση συναίνεσης και κοινού εδάφους και την εστίαση στο δημόσιο καλό και στους κοινούς στόχους και συμφέροντα, επισήμανε η κ. Δημητρίου.

Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για την εξάλειψη όλων των συστημικών ανισοτήτων, οι οποίες υπονομεύουν τη δημοκρατία και εκτρέφουν την άνοδο εξτρεμιστικών ιδεολογιών, της ρητορικής μίσους και του λαϊκισμού. Η απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις, τόνισε η κ. Δημητρίου, είναι περισσότερη δημοκρατία, προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους.

Ακολούθως, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η ενεργός συμμετοχή των γυναικών και των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και στον δημόσιο διάλογο είναι ουσιώδους σημασίας για τη διαμόρφωση ανθεκτικών και χωρίς αποκλεισμούς δημοκρατιών, σημειώνοντας ότι η ανάληψη συναφών πρωτοβουλιών αποτελεί συλλογική ευθύνη των πολιτικών ηγετών.

Η άσκηση αυστηρού κοινοβουλευτικού ελέγχου επί της εκπλήρωσης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, η θέσπιση της απαραίτητης νομοθεσίας, η οποία θα ενισχύει τη λογοδοσία της κυβέρνησης, η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και των ανεξάρτητων εποπτικών αρχών και η ενίσχυση της διαφάνειας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασης του κοινού σε αξιόπιστη πληροφόρηση, αποτελεί πρωταρχική ευθύνη των κοινοβουλευτικών, επισήμανε η κ. Δημητρίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τους πολίτες να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στις επικείμενες εκλογές, συμβάλλοντας κατά αυτό τον τρόπο στη θωράκιση και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας. Η κ. Δημητρίου επισήμανε ότι η ισότητα των φύλων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της δημοκρατίας και ως εκ τούτου η ενσωμάτωση διαφορετικών απόψεων και προοπτικών στη νομοθεσία και στις δημόσιες πολιτικές συμβάλλει στον εμποτισμό τους με δημοκρατική νομιμότητα, κυριότητα, αντιπροσωπευτικότητα και λογοδοσία.

Καταληκτικά, η κ. Δημητρίου εξέφρασε τη σταθερή προσήλωσή της, υπό τη διπλή της ιδιότητα ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρέσβειρα του WPL, να εργαστεί με αποφασιστικότητα για την προώθηση της ενδυνάμωσης των γυναικών και την επιτάχυνση της προόδου προς αυτή την κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Ιράν κατά Ισραήλ: Υπάρχει φόβος για την ασφάλεια στην Κύπρο; Απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Από πυροβόλο όπλο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί σε οικία στο Φρέναρος - Δεν υποψιάζεται κανένα ο 36χρονος

Ψάχνουν τα κλειστά κυκλώματα για την έκρηξη σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο - Λαμβάνουν καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top