ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Ανακοινώνουμε σήμερα περισσότερα μέτρα για την ακρίβεια»

ΠτΔ: «Ανακοινώνουμε σήμερα περισσότερα μέτρα για την ακρίβεια»

Η προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην εκδήλωση για την τελετή υπογραφής μνημονίων για την έναρξη της παγκύπριας επέκτασης του Κοινωνικού Λειτουργού της Γειτονιάς, και ερωτηθείς για τα μέτρα κατά της ακρίβειας που θα λάβει η Κυβέρνηση στην επικείμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτή η Κυβέρνηση απέδειξε από την πρώτη μέρα, με πράξεις και όχι με λόγια, ότι έχει μια και μόνο προτεραιότητα, τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Ήταν ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο που από την αρχή έχουμε παρουσιάσει δύο πακέτα μέτρων πέραν των 196 εκ το πρώτο, πέραν των 60 εκ.  το δεύτερο. Την ίδια στιγμή (λειτουργούμε) μέσα από μια ολιστική προσέγγιση, γιατί δεν είναι μόνο τα πακέτα που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση - να σας θυμίσω την ΑΤΑ όπου επωφελήθηκαν χιλιάδες συμπατριώτες μας, να σας θυμίσω την αύξηση του κατώτατου μισθού, να σας θυμίσω μέσα στο πλαίσιο της ολιστικής μας προσέγγισης τα σχέδια για το θέμα του ηλεκτρισμού, το θέμα της ενέργειας, γιατί από κει πηγάζουν σε μεγάλο βαθμό και οι αυξήσεις, η ακρίβεια που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, το σχέδιο φωτοβολταϊκά για όλους και πολλά άλλα σχέδια.

Και ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα θα ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα, κάποια οριζόντια, κάποια στοχευμένα.

Η προτεραιότητα μας είναι να ανακοινώνουμε στοχευμένα μέτρα ακριβώς για να αντιμετωπίσουν εκείνοι οι συμπατριώτες μας που έχουν τις περισσότερες προκλήσεις, το θέμα της ακρίβειας.

Την ίδια στιγμή και επειδή είμαστε και σε μια προεκλογική περίοδο, ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες. Θέλω να θυμίσω τον κυπριακό λαό ότι αυτές οι ανέξοδες εξαγγελίες όταν κάποιοι τις ακολούθησαν, οδήγησαν αυτή τη χώρα ση δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

Να σας θυμίσω τι έγινε το 2012 σε αυτή τη χώρα και εμείς, ως υπεύθυνη Κυβέρνηση είμαστε υπόλογοι μόνο στον κυπριακό λαό, δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε πολιτικές, οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο ξανά τούτη τη χώρα.

Η ακρίβεια είναι γεγονός, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ξέρουμε πού παρατηρείται περισσότερη ακρίβεια, πού είναι μεγαλύτερες οι προκλήσεις και είναι μόνο μέσα από μια ολιστική προσέγγιση που ακολουθούμε (όπως με) μέτρα αύξηση των απολαβών, με το θέμα του ηλεκτρισμού, που θα αντιμετωπίσουμε συνολικά αυτό το θέμα».

Ερωτηθείς αν ενδέχεται να παραμείνει ο μειωμένος φόρος καυσίμων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχουμε σε λίγο Υπουργικό Συμβούλιο, να αναμένουμε τη συζήτηση που θα γίνει. Επαναλαμβάνω, κάποια μέτρα θα είναι στοχευμένα και κάποια μετρά οριζόντια».

Κληθείς να αναφερθεί στην πρόταση της Κυβέρνησης για τις πολλαπλές συντάξεις με την κατάργηση τους και αύξηση του φιλοδωρήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θεωρώ ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι η πρώτη που τόλμησε να αγγίξει ένα θέμα που τόσο καιρό συζητείται αλλά κανείς μα κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει. Η Κυβέρνηση έβαλε μια πρόταση στο τραπέζι και έχουμε καλέσει για διαβούλευση για να καταλήξουμε σε μια φόρμουλα, να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που επαναλαμβάνω υπάρχει εδώ και τόσα χρόνια και για πρώτη φορά μια Κυβέρνηση αγγίζει αυτό το θέμα.

Έχουμε μια πρόταση κάτω, να έρθουν να συζητήσουμε. Για αυτό καλέσαμε για διαβούλευση ακριβώς για να καταλήξουμε σε κάτι που είναι σωστό, σε κάτι που θα περάσει και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Επαναλαμβάνω, δηλώσεις για αυτό το θέμα έγιναν πολλές εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κανείς δεν τόλμησε να βάλει στο τραπέζι μια πρόταση. Εμείς βάλαμε μια πρόταση. Αν κάποιοι διαφωνούν δεν υπάρχει πρόβλημα. Μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας, της διαβούλευσης, ελάτε να συζητήσουμε, να καταλήξουμε κάπου που θα περάσει και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα ικανοποιεί και την κυπριακή κοινωνία.

Επαναλαμβάνω, δεν ξέρω πόσα χρόνια συζητείται αυτό το θέμα, κανείς δεν τόλμησε. Εμείς τολμήσαμε και βάλαμε πρόταση στο τραπέζι».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν νεότερα σε σχέση με τον θαλάσσιο διάδρομο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχω ενημερωθεί πολύ συγκεκριμένα από τους αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού όταν είχα πρόσφατα συνάντηση για τη δημιουργία του λιμένα εκεί. Ο στόχος είναι η 1η Μαΐου, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχα φαίνεται ότι ενδεχομένως να υπάρχει κατάληξη σαφώς νωρίτερα και είναι κάτι που θα βοηθήσει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση στο Ισραήλ: Αποκαταστάθηκαν οι πτήσεις από και προς Κύπρο – Όλες οι πληροφορίες

Από πυροβόλο όπλο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί σε οικία στο Φρέναρος - Δεν υποψιάζεται κανένα ο 36χρονος

Νέα απάτη με αποστολή μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα - Τι να προσέξετε

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top