ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα ζητήσουν οι Πυροσβέστες

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα ζητήσουν οι Πυροσβέστες

Την χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα διεκδικήσει σε συνεργασία με την ΠΑΣΥΔΥ ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου (ΣΥΠΥΚ), όπως αποφασίστηκε από την πρώτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λάρνακας, στη Σκαρίνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ, κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, έγινε αναλυτική αναφορά από τον Πρόεδρο του ΣΥΠΥΚ, Κώστα Ολύμπιο, στα πεπραγμένα των τελευταίων δύο χρόνων, από ιδρύσεως του Συνδέσμου.

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του ΣΥΠΥΚ, απαρίθμησε τους κύριους στόχους του Συνδέσμου και τις προτεραιότητές του σε σχέση με τα θέματα που εκκρεμούν προς ρύθμιση, με κυριότερο το αίτημα της αναγνώρισης του επαγγέλματος του Πυροσβέστη ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό και παράλληλα την παραχώρηση του αντίστοιχου επιδόματος για τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε παρουσίαση μελέτης από τον Δρ Παύλο Ιωσηφίδη, που έγινε σε συνεργασία με τον ΣΥΠΥΚ, από την οποία, όπως αναφέρεται, «προκύπτει σαφέστατα και με βεβαιότητα το συμπέρασμα ότι το επάγγελμα του πυροσβέστη είναι όχι μόνο επικίνδυνο, αλλά και συνάμα ανθυγιεινό».

Με βάση τα συμπεράσματα της προαναφερόμενης μελέτης, λήφθηκε απόφαση από τη Γενική Συνέλευση, όπως η ηγεσία του Συνδέσμου σε συνεργασία με την ΠΑΣΥΔΥ διεκδικήσει τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του ΡαϊσίΔυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top