Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα ζητήσουν οι Πυροσβέστες

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα ζητήσουν οι Πυροσβέστες

Την χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα διεκδικήσει σε συνεργασία με την ΠΑΣΥΔΥ ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου (ΣΥΠΥΚ), όπως αποφασίστηκε από την πρώτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λάρνακας, στη Σκαρίνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ, κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, έγινε αναλυτική αναφορά από τον Πρόεδρο του ΣΥΠΥΚ, Κώστα Ολύμπιο, στα πεπραγμένα των τελευταίων δύο χρόνων, από ιδρύσεως του Συνδέσμου.

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του ΣΥΠΥΚ, απαρίθμησε τους κύριους στόχους του Συνδέσμου και τις προτεραιότητές του σε σχέση με τα θέματα που εκκρεμούν προς ρύθμιση, με κυριότερο το αίτημα της αναγνώρισης του επαγγέλματος του Πυροσβέστη ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό και παράλληλα την παραχώρηση του αντίστοιχου επιδόματος για τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε παρουσίαση μελέτης από τον Δρ Παύλο Ιωσηφίδη, που έγινε σε συνεργασία με τον ΣΥΠΥΚ, από την οποία, όπως αναφέρεται, «προκύπτει σαφέστατα και με βεβαιότητα το συμπέρασμα ότι το επάγγελμα του πυροσβέστη είναι όχι μόνο επικίνδυνο, αλλά και συνάμα ανθυγιεινό».

Με βάση τα συμπεράσματα της προαναφερόμενης μελέτης, λήφθηκε απόφαση από τη Γενική Συνέλευση, όπως η ηγεσία του Συνδέσμου σε συνεργασία με την ΠΑΣΥΔΥ διεκδικήσει τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης στο ZDF: Το Κυπριακό δεν είναι μια παγωμένη διένεξη - «Το σημερινό status quo είναι επικίνδυνο»

Χριστοδουλίδης στο ZDF: Το Κυπριακό δεν είναι μια παγωμένη διένεξη - «Το σημερινό status quo είναι επικίνδυνο»

Το Κυπριακό δεν είναι μια παγωμένη διένεξη και η επανένωση της Κύπρου μπορεί να προσφέρει για όλους τους ανθρώπους της απίστευτες ευκαιρίες, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό κρατικό δίκτυο ZDF με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE