ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: Από το 2025 σε ισχύ η νέα μέθοδος υπολογισμού της κρατικής χορηγίας για δήμους

ΥΠΕΣ: Από το 2025 σε ισχύ η νέα μέθοδος υπολογισμού της κρατικής χορηγίας για δήμους

Την πορεία ολοκλήρωσης των ενεργειών που απαιτούνται από πλευράς της Ένωσης Δήμων Κύπρου πριν την 1η Ιουλίου, οπότε και θα εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, συζητήθηκαν τα Σχέδια Υπηρεσίας που καταρτίστηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για τους νέους Δήμους, καθώς και θέματα προσωπικού, με έμφαση στη μετακίνηση εργαζομένων των Δήμων που απασχολούνται στην αδειοδότηση στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης.

Σε σχέση με την ετοιμασία των Προϋπολογισμών των νέων Δήμων, μετά από αίτημα της Ένωσης Δήμων αποφασίστηκε όπως, για το β’ εξάμηνο του 2024, η κρατική χορηγία κατανεμηθεί με βάση την υφιστάμενη μέθοδο. Η νέα μέθοδος υπολογισμού της κρατικής χορηγίας θα καθοριστεί μετά από διαβούλευση με τη νέα Ένωση Δήμων Κύπρου και θα ισχύσει από το 2025.

Αναφορικά με το Σύστημα «ΕΥΑΓΟΡΑΣ», ο κ. Ιωάννου έτυχε ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Ανδρέα Βύρα για την εξέλιξη του έργου. Ο κ. Βύρας σημείωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπερπηδηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν, ώστε το Σύστημα να παραδοθεί έγκαιρα στους Δήμους. Σημείωσε δε πως, από 1η Απριλίου, το Σύστημα εφαρμόζεται πιλοτικά σε δύο Δήμους, με σκοπό να εντοπιστούν εκ των προτέρων τυχόν αδυναμίες του, ώστε να βελτιωθούν μέχρι την καθολική εφαρμογή του σε όλους τους Δήμους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top