ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε μη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου - Δεν αποκαλύπτει την πρόταση Γκουτέρες

Επιμένει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε μη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου - Δεν αποκαλύπτει την πρόταση Γκουτέρες

Σε μια τακτική «συσκότισης» σε ότι αφορά στο κυπριακό επιμένει να βαδίζει η κυβέρνηση, παρά στα όσα αναφέρθηκε ο Ερσίν Τατάρ πριν αλλά και μετά από τη συνάντησή του με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη.

Τη στιγμή που οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, κυρίως ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ ζητούν σύγκληση του εθνικού συμβουλίου, η κυβέρνηση δια του Εκπροσώπου της, περιορίστηκε να απαντήσει πως ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας θα συγκαλέσει εθνικό συμβούλιο όταν τα δεδομένα διαφοροποιηθούν, σε σχέση με το προηγούμενο εθνικό συμβούλιο.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «δεν έχω να σχολιάσω οτιδήποτε αναφέρει ο κ. Τατάρ».

Ερωτηθείς αν έχει ενημέρωση για τις ιδέες που επρόκειτο να καταθέσει ο ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «έχω ενημέρωση, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να δημοσιοποιήσω. Επικεντρώνομαι στην ουσία και η ουσία είναι πώς να πετύχουμε την επανέναρξη των συνομιλιών».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου όταν ρωτήθηκε αργότερα αν η πρόταση του ΓΓ των ΗΕ είναι επί της ουσίας ή επί της διαδικασίας.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης απάντησε πως «πολλές φορές η διαδικασία είναι συνδεδεμένη με την ουσία και η ουσία είναι συνδεδεμένη με τη διαδικασία» επαναλαμβάνοντας πως σε αυτό το σημείο δεν είναι ωφέλιμο να συνεχιστεί αυτή η δημόσια συζήτηση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι ο ΓΓ των ΗΕ παραμένει προσηλωμένος σε αυτήν την προσπάθεια και αυτό το αποδεικνύει και μέσα από τον διορισμό της κας Ολγκίν ως προσωπικής του απεσταλμένης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει χρονικό πλαίσιο έξι μηνών στις προσπάθειες που καταβάλλει η κα Ολγκίν, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε  πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στους όρους εντολής της κας Ολγκίν.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ενημέρωση για την ημερομηνία επίσκεψης της κας Ολγκίν, στην Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top