ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε δημόσια διαβούλευση τροποποίηση του νόμου για νάρκοτεστ

Σε δημόσια διαβούλευση τροποποίηση του νόμου για νάρκοτεστ

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοίνωσε την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για το τροποποιητικό νομοσχέδιο που αφορά τη ρύθμιση του ελέγχου της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας η-Διαβούλευση της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτήν θα μπορούν να κατατεθούν σχόλια και απόψεις μέχρι τις 9 Μαΐου 2024.

Στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται ότι η βελτίωση του υπό αναφορά νομοθετικού πλαισίου, κρίθηκε σκόπιμη, μετά την παρέλευση περισσότερων από πέντε χρόνων από την πρακτική εφαρμογή του νόμου για το νάρκοτεστ στις 25 Ιανουαρίου 2018 και αναφέρεται ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα βελτιώσουν πρακτικής φύσεως θέματα χωρίς να αλλάζουν τη φιλοσοφία και τις κύριες πρόνοιες εφαρμογής του αρχικού νόμου.

Επιπλέον στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι με το τροποποιητικό νομοσχέδιο προτείνεται να περιληφθεί η δυνατότητα παραχώρησης δείγματος αίματος, αντί σάλιου, για εργαστηριακή εξέταση νάρκοτεστ στην ειδική περίπτωση που το εξεταζόμενο πρόσωπο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και ο νοσηλευόμενος δεν είναι σε θέση να παραχωρήσει δείγμα σάλιου, αφαιρείται η πρόνοια για δυνατότητα μιας μόνο δειγματοληψίας σάλιου για χρήση τόσο σε προκαταρκτικό έλεγχο, αλλά και για εργαστηριακή εξέταση καθώς η διαθέσιμη συσκευή προκαταρκτικού ελέγχου που χρησιμοποιεί η Αστυνομία δεν επιτρέπει χρήση του δείγματος και για την τελική εξέταση.

Προτείνεται επίσης να περιοριστεί ο χρόνος που φυλάσσονται τα θετικά δείγματα σάλιου από εργαστηριακή εξέταση σε έναν μήνα μετά την έκδοση της σχετικής έκθεσης από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Ο νόμος όπως εφαρμόζεται προβλέπει τη φύλαξη των δειγμάτων για έναν μήνα μετά την ενημέρωση του πολίτη για το αποτέλεσμα και την πρόθεση καταστροφής του δείγματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top