ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα μαρτύρησε όλα ο Ντένης Κωστέκογλου - Πίσω από τα σίδερα για 8 ημέρες

Τα μαρτύρησε όλα ο Ντένης Κωστέκογλου - Πίσω από τα σίδερα για 8 ημέρες

Δεν παραδιδόταν στις Αρχές γιατι φοβόταν για την ασφάλεια τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειας του, αφού πιστεύει ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση τον θέτει σε κίνδυνο.

Δεν έφερε ένσταση στην 8ήμερη κράτηση του πελάτη του, ο δικηγόρος του 42χρονου Ιορδάνη Κωστέκογλου που συνελήφθη χθες μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση της εξασφάλισης δανείων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 42χρονος διευθυντής της εταιρείας ανάπτυξης γης του 54χρονου επιχειρηματία που τελεί υπό κράτηση μαζί με 3 πρώην μέλη της ΣΠΕ, έφερε διάφορους ισχυρισμούς στην κατάθεση του, απορρίπτοντας μέρος της μαρτυρίας που υπάρχει εναντίον του.

Ωστόσο ανακρινόμενος επεξήγησε τον τρόπο που δρούσε ομάδα ατόμων με σκοπό την εξασφάλιση δανείων και συγκεκριμένα ότι  διενεργούνταν, έναντι αμοιβής, υπερεκτιμήσεις ακινήτων και δίνονταν χρηματικά ποσά για εξυπηρετήσεις από πρόσωπα που κατείχαν θέσεις κλειδιά στη ΣΠΕ, συμπεριλαμβανομένων και ακριβών δώρων.  Ανέφερε ακόμη ότι για κάθε δάνειο που εξασφαλιζόταν λάμβανε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό ως αμοιβή.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο λόγος που δεν είχε προσέλθει στην Αστυνομία, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης του στις 10 Σεπτεμβρίου, ήταν γιατί φοβόταν για την ασφάλεια τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειας του,  αφού πιστεύει ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση τον θέτει σε κίνδυνο.

Ο 42χρονος μαζί με τον 54χρονο ιδιοκτήτη της εταιρείας ανάπτυξης γης και τα 3 πρώην στελέχη της ΣΠΕ Αγίας Φύλας θεωρούνται ύποπτοι για 13 αδικήματα που αφορούν 22 περιπτώσεις δανείων 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, που παραχώρησε η ΣΠΕ χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις την περίοδο 2006-2009.

Για την ίδια υπόθεση καταζητείται μια 49χρονη.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top