ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Δεν επιλύεται με ρατσισμό ή απόλυτη ανοχή το μεταναστευτικό»

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Δεν επιλύεται με ρατσισμό ή απόλυτη ανοχή το μεταναστευτικό»

Το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν επιλύεται με ρατσιστική συμπεριφορά ούτε με απόλυτη ανοχή στην λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε», όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής υπό το κεφάλαιο Δ΄ για το μεταναστευτικό. Η ΕΔΕΚ, είπε, διαμόρφωσε σειρά προτάσεων για την μετανάστευση μέρος των οποίων έγιναν απόδεκτές από την προηγούμενη και την παρούσα Κυβέρνηση, ανέφερε

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σιζόπυολος αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος για διαχωρισμό μεταναστών σε πολιτικούς πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες, στη μη αποδοχή αιτητών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, στη μη παραχώρηση επιδομάτων και στον περιορισμό μεταναστών σε δομές μέχρι τον επαναπατρισμό τους, στην ανάγκη για ομοιόμορφη διασπορά σε χώρες της ΕΕ και για χαρακτηρισμό περιοχών στη Συρία ως ασφαλείς, στη δυνατότητα αποκοπής σκαφών με κατεύθυνση προς την Κύπρο, στην αύξηση των επιθεωρήσεων για αδήλωτη εργασία, στην αποτροπή δημιουργίας γκέτο, στην ομοιόμορφη διασπορά των μεταναστών σε όλη την επικράτεια και στην κοινωνική εκπαιδευτική και ενσωμάτωση της νόμιμης παραμονής. Παράληλλα χαιρέτισε τα θετικά μέτρα που έλαβε η παρούσα Κυβέρνηση με αποτέλεσεμα να παρουσιάσει η Κύπρος βελτίωση σε ποσοστό 37% τον Δεκέμβριο του 2023.

Την ίδια ώρα επέκρινε την ακροδεξία που εκμεταλλεύεται, όπως είπε, το θέμα για ψηφοθηρικούς σκοπούς ενώ δεν έχει ουσιαστικές προτάσεις που θα συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος. Ανέφερε ότι στην Ιταλία που η κυβέρνηση είναι ακροδεξιά το θέμα δεν επιλύθηκε αλλά επιδεινώθηκε. Πρόσθεσε ότι η κυπριακή ακροδεξία αντιμετωπίζει το θέμα μόνο με τραμπουκισμούς για κεφαλαιοποίηση κομματικών οφελών και η δράση της θα έχει τελικά αρνητικές συνέπειες για την Κύπρο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top