ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: «Πάρα πολύ δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση» - Τρεις Ελληνοκύπριοι ανάμεσα στους συλλήφθέντες

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: «Πάρα πολύ δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση» - Τρεις Ελληνοκύπριοι ανάμεσα στους συλλήφθέντες

Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για την απόπειρα φόνου κατά του 34χρονου, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου σε δηλώσεις το Σάββατο στη Λάρνακα.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως "η Αστυνομία σήμερα το πρωί σε συντονισμένη επιχείρηση και στην βάσει δικαστικών ενταλμάτων προχώρησε σε έρευνες σε αριθμό οικιών τόσο στην Λευκωσία αλλά και στην Λεμεσό στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης απόπειρας φόνου εναντίον 34χρονου που διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου σε περιοχή της Λακατάμειας".

Σημείωσε πως "από τις έρευνες έχουν εντοπιστεί και έχουν παραληφθεί αριθμός τεκμηρίων τα οποία πιστεύεται ή τουλάχιστον υπάρχει εύλογη υποψία ότι έχουν σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση".

Ανέφερε πως "μέχρι αυτή την στιγμή έγιναν εννέα συλλήψεις στην βάσει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης και σήμερα το απόγευμα αναμένεται τα εννέα άτομα να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να ζητηθεί η κράτηση τους".

Ο κ. Ανδρέου τόνισε πως "είναι μια πάρα πολύ δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση όπου καλούνται αυτή την στιγμή οι ανακριτές να συνεχίσουν τις έρευνες για να μπορέσει η αστυνομία να εξασφαλίσει την μαρτυρία που χρειάζεται για να καταλήξει στους δράστες αυτής της σοβαρής υπόθεσης".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε σχέση με ποιον τρόπο εμπλέκονται οι εννέα συλληφθέντες και αν η Αστυνομία έχει στα χέρια της είτε τους φυσικούς είτε τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της υπόθεσης ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως "βρισκόμαστε στα πολύ αρχικά στάδια αυτή την στιγμή και θα είναι παρακινδυνευμένο να αναφερθούμε στο τι ακριβώς υπάρχει ή τι μαρτυρία εξασφαλίσαμε για να προχωρήσουμε στις συλλήψεις". Συνέχισε, λέγοντας ότι είναι μια υπόθεση «πάρα πολύ σοβαρή, γι' αυτό χρειάζεται χρόνος για να καταλήξουμε και στους ηθικούς αυτουργούς και στους φυσικούς αυτουργούς».

Είπε ότι στο παρόν στάδιο δεν θα υπεισέλθει σε λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς «είναι δύσκολη υπόθεση» και χρειάζεται χρόνος για να διερευνηθεί. Το Δικαστήριο, είπε, θα αποφασίσει κατά πόσο υπάρχει αυτή η εύλογη υπόνοια ώστε να κρατηθούν για να προχωρήσουμε στις έρευνες. Έχει παραληφθεί, συμπλήρωσε, ένας πολύ μεγάλος αριθμός τεκμηρίων από διάφορες κατοικίες που έχουν ερευνηθεί «οι οποίες αυτή την στιγμή αξιολογούνται και θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ επίσης αναμένονται αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων τα οποία σίγουρα θα υποβοηθήσουν το ανακριτικό έργο».

Σε άλλη ερώτηση για το εάν η Αστυνομία έχει εντοπίσει το φονικό όπλο ή το σκούτερ που έκαναν χρήση οι δράστες ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή». Είπε πως αναζητούνται κάποια τεκμήρια τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί ενώ για το σούτερ οι εξετάσεις συνεχίζονται. «Για αυτό τον σκοπό σιγουρα θα ανακριθούν και τα άτομα τα οποία έχουν συλληφθεί καθώς επίσης θα αξιολογηθούν και τα τεκμήρια τα οποία έχει στα χέρια της η Αστυνομία για να μπορέσει να ταυτοποιήσει ή τουλάχιστον να καταλήξει στο τι ακριβώς συμβαίνει, ποιο είναι το κίνητρο και ποιοι εμπλέκονται σε αυτή την σοβαρή υπόθεση» είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει κάποια διασύνδεση με τον εμπρησμό μοτοσικλέτας τα ξημερώματα στην Αγλαντζιά ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως «έχει εντοπιστεί πράγματι μια μοτοσυκλέτα η οποία έχει καεί κακόβουλα όμως και αυτό διερευνάται αν έχει κάποια σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση». «Τίποτα δεν αποκλείεται αυτή την στιγμή, είμαστε στα πολύ αρχικά στάδια» είπε.

Σε άλλη ερώτηση για τους συλληφθέντες ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως "είναι τρεις Ελληνοκύπριοι και οι υπόλοιποι αλλοδαποί".

Ως προς το αν οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει ξανά την Αστυνομία και αν είναι γνωστά στις αρχές, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως δεν θα υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες.

Ακόμη, ερωτηθείς αν η Αστυνομία διερευνά οποιαδήποτε άλλη εγκληματική ενέργεια σε σχέση με την απόπειρα φόνου του 34χρονου, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως "τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις για διάφορες άλλες σοβαρές υποθέσεις, όπως υποθέσεις εμπρησμών". Ήδη, είπε, βρίσκονται υπό κράτηση άτομα τα οποία είναι ύποπτοι για εμπρησμούς είτε σε οχήματα είτε σε εστιατόρια και σε άλλα υποστατικά. «Σε αυτό το στάδιο όλα είναι ανοιχτά τα πάντα διερευνώνται χωρίς να αποκλείεται το οτιδήποτε» συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του βαλλιστικού ελέγχου ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι δεν θα απαντήσει το ερώτημα καθώς «ενδεχομένως να έχει κάποια σχέση όσον αφορά τα αποτελέσματα κάποιων επιστημονικών εξετάσεων». Σίγουρα όλα θα μετρήσουν και θα ληφθούν υπόψη κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, είπε.

Ως προς την κατάσταση της υγείας του 34χρονου ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως "δυστυχώς ακόμα είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος".

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φόνος στην Ανθούπολη:  «Μίλησε» η νεκροτομή του 34χρονου Δημήτρη Ανδρονίκου – Όσα κατέδειξε

Τροχαίο στη Λάρνακα: Διασωληνωμένος ο 30χρονος μοτοσικλετιστής - Χτύπησε στο πίσω μέρος φορτηγού

Φ. Φαίδωνος: Καταγγέλλει εξαγορά ψήφων με δωροκουπόνια υπεραγοράς και μετρητά - «100 ευρώ το φακελάκι»

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Δύσκολες στιγμές για τον πρώην τιμ μάνατζερ της Νέας Σαλαμίνας - Ενεπλάκη σε τροχαίο

Εξιτήριο για τον Δημήτρη Σταρόβα - Με δάκρυα στα μάτια, ευχαριστούσε για τη συμπαράστασηΣτις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30 π.μ., θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top