ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαριλένα Ραουνά: «Σπουδαία επιτυχία η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ»

Μαριλένα Ραουνά: «Σπουδαία επιτυχία η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ»

Αποτελεί σπουδαία επιτυχία η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένα Ραουνά, σε γραπτή δήλωση για την 20ή επέτειο της ένταξης.

«Είκοσι χρόνια από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την πρώτη Μαΐου του 2004, η πατρίδα μας πορεύεται στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον πιο ενισχυμένη έχοντας, παράλληλα, πετύχει σημαντικές κατακτήσεις για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών, στηριγμένες στις αρχές και αξίες που διέπουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», λέει η κ. Ραουνά.

«Η ένταξή μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια αποτελεί σπουδαία επιτυχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ένα εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας», σημειώνει η Υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «την 1η Μαΐου του 2004 η Κύπρος, μαζί με άλλα εννέα κράτη, κατέστη ισότιμο, πλήρες και αναπόσπαστο μέλος μιας ισχυρής ομάδας κρατών, δημιουργώντας ένα πλέγμα φυσικών συμμάχων».

Η Μαριλένα Ραουνά κάνει λόγο για μια ομάδα κρατών «με τα οποία μοιραζόμαστε κοινές αξίες και αρχές, προασπιζόμενοι τη δημοκρατία, την ισονομία, το κράτος δικαίου, τον πλουραλισμό, τον διάλογο, την ίση και αποτελεσματική εκπροσώπηση, για να αντιμετωπίζει η Κύπρος αποτελεσματικά τις προκλήσεις σε όλους τους τομείς και να είναι παρούσα στα πεδία, όπου επιτυγχάνεται η συνδημιουργία και η προώθηση πολιτικών προς όφελος των πολιτών».

«Η πορεία εναρμόνισης της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και η ιδιότητα του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενίσχυσε περαιτέρω τα θεμέλια του κράτους δικαίου, ενώ η συμμετοχή της Κύπρου από το 2008 στη ζώνη του Ευρώ αποτελεί θεμελιώδη εξέλιξη για την κυπριακή οικονομία», τονίζει η Υφυπουργός.

«Η Κύπρος άρχισε ήδη την προετοιμασία της για την ανάληψη, για δεύτερη φορά από την ένταξή της, της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2026, ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας ως κράτους μέλους της ΕΕ, ενισχύοντας περαιτέρω, μέσα από τη σημαντική αποστολή που θα αναλάβει, την παρουσία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ως αξιόπιστος και ωφέλιμος εταίρος, με θετικό αποτύπωμα στο σπουδαίο ευρωπαϊκό οικοδόμημα», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη, αφού πέθανε ο Δημήτρης Ανδρονίκου γνωστός ως «Δημητρούι» σε ηλικία 34 χρόνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top