ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσοχή: Στέλνουν email παριστάνοντας την Αστυνομία - Δείτε φωτογραφία

Προσοχή: Στέλνουν email παριστάνοντας την Αστυνομία - Δείτε φωτογραφία

Η Αστυνομία εφιστά εκ νέου την προσοχή του κοινού, σχετικά με μορφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που ψευδώς παριστάνουν ότι έχουν αποσταλεί από την Αστυνομία Κύπρου.

Ως μέτρο ασφαλείας και αντιμετώπισης της διαδικτυακής απάτης, η Αστυνομία συστήνει όπως οι λήπτες των μηνυμάτων ρυθμίζουν τον λογαριασμό e-mail τους, ώστε τα μηνύματα απάτης να μεταφέρονται στα ανεπιθύμητα μηνύματα, μειώνοντας έτσι τη δυνατότητα αποστολής και διάδοσης των μηνυμάτων.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα αποστέλλονται από πλαστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις και περιλαμβάνουν επιστολή που φέρει λογότυπα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και της Αστυνομίας Κύπρου. Η επιστολή είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα και σε αυτήν αναφέρεται ως αποστολέας το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, ενώ παρουσιάζεται και ως υπογεγραμμένη από Αξιωματικό της Αστυνομίας.

Στην ψευδή επιστολή αναφέρεται ότι, οι παραλήπτες είναι εμπλεκόμενοι και κατηγορούνται για διάφορα ποινικά αδικήματα, όπως αδικήματα διαδικτύου και παιδικής διαδικτυακής πορνογραφίας. Μέσω της ψευδής επιστολής καλούνται οι παραλήπτες όπως απαντήσουν για να αναφέρουν τη δική τους εκδοχή.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, η επιστολή αυτή είναι πλαστή και σε καμία περίπτωση τέτοιας μορφής μηνύματα αποστέλλονται από την Αστυνομία Κύπρου προς πολίτες ή και οργανισμούς. Τα μηνύματα αυτά συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών, με τους δράστες να αποσκοπούν σε χρηματικό κέρδος. Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων.

Συστήνεται όπως σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων, οι πολίτες αποφεύγουν οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή μέσω των κακόβουλων αυτών μηνυμάτων και των ύποπτων διευθύνσεων και ηλεκτρονικών συνδέσμων – links – που αναφέρονται σε αυτά. Συστήνεται επίσης όπως, αφού ανοίξουν τα μηνύματα, επιλέγουν μέσω των ρυθμίσεων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, την επιλογή «Αναφορά ως ανεπιθύμητου μηνύματος», ώστε να αναγνωρίζεται αυτόματα από τον λογαριασμό τους, ως ανεπιθύμητη η λήψη μηνυμάτων από τον λογαριασμό e-mail των δραστών της απάτης.

* Δείτε δείγμα της ψευδούς επιστολής

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μεταξά: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά τριών αξιωματούχων – Συνεχίζονται να διώκονται ποινικά άλλοι δώδεκα

Φωτιές σε δυο διαφορετικά σχολεία στη Λεμεσό - Σε συναγερμό οι Αρχές

Έρχονται κι άλλα «έξυπνα φώτα» - Πού και πότε αναμένεται να τα δούμε στους δρόμους

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

Επίδομα Τέκνου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

Συνελήφθη 27χρονος για υπόθεση παράνομης απασχόληση - Κατηγορήθηκε ο εργοδότης τουΚυπριακό και «Αμάλθεια» στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών

Κυπριακό και «Αμάλθεια» στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με Αμερικανούς Γερουσιαστές

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top