ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Ζητά εξηγήσεις για τους μειωμένους ελέγχους περιεχομένου στο X

Κομισιόν: Ζητά εξηγήσεις για τους μειωμένους ελέγχους περιεχομένου στο X

Πληροφορίες για τη μείωση των ελέγχων στο περιεχόμενο, που κυκλοφορεί στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) σε λιγότερες γλώσσες της ΕΕ, καθώς και για τα μέτρα που έχει λάβει η εταιρεία για μετριασμό πιθανών κινδύνων της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ άλλων για τις εκλογικές διαδικασίες, ζήτησε η Κομισιόν με επίσημο αίτημα στο πλαίσιο της Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA).

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν ζητά λεπτομερείς πληροφορίες και εσωτερικά έγγραφα που αφορούν τους πόρους που η εταιρεία διαθέτει για τους ελέγχους (moderation) που οφείλει να κάνει στα όσα αναρτώνται στην πλατφόρμα X.

Αφορμή για το αίτημα ήταν αναφορά στην τελευταία έκθεση διαφάνειας, την οποία δημοσιοποίησε η εταιρεία στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της βάσει της DSA. Από την έκθεση προκύπτει, σύμφωνα με την Κομισιόν, πως η εταιρεία προχώρησε σε περικοπές σχεδόν 20% στο προσωπικό της ομάδας συντονιστών περιεχομένου (content moderators) σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2023.

Όπως σημειώνεται, οι περικοπές αυτές μείωσαν τη γλωσσική κάλυψη των ελέγχων από μόλις 11 γλώσσες της ΕΕ σε επτά (σύμφωνα με την έκθεση, οι επτά αυτές γλώσσες σήμερα είναι τα ολλανδικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά, τα πορτογαλικά και τα ισπανικά).

Η Κομισιόν ζητά επίσης περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκτιμήσεις κινδύνου και τα μέτρα μετριασμού της εταιρείας για τα ρίσκα που προκύπτουν από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όσον αφορά τις εκλογικές διαδικασίες, τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η επίσημη διαδικασία αξιολόγησης για το κατά πόσο η πλατφόρμα X παραβιάζει πρόνοιες της Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023 και αφορά τους τομείς της διαχείρισης κινδύνων, ελέγχων περιεχομένου, τη διαφάνεια στη διαφήμιση και στην πρόσβαση σε δεδομένα για ερευνητές.

Τον Δεκέμβριο του 2023 η Επιτροπή κίνησε επίσημη διαδικασία κατά του X για να αξιολογήσει κατά πόσον ενδέχεται το X ενδέχεται να έχει παραβιάσει την πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες σε τομείς που συνδέονται με τη διαχείριση κινδύνου, τον έλεγχο περιεχομένου, τις πρακτικές χειργαγώγησης των αποφάσεων των χρηστών (dark patterns), τη διαφάνεια των διαφημίσεων και την πρόσβαση των ερευνητών σε δεδομένα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του ΡαϊσίΔυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top