ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδια αναδιοργάνωσης της ΚΤΚ παρουσίασε στον Πρόεδρο ο Διοικητής Χρ. Πατσαλίδης

Σχέδια αναδιοργάνωσης της ΚΤΚ παρουσίασε στον Πρόεδρο ο Διοικητής Χρ. Πατσαλίδης

Για την επικείμενη αναδιοργάνωση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), προκειμένου να ενισχυθεί η διακυβέρνησή της, ενημέρωσε ο Διοικητής της, Χριστάκης Πατσαλίδης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, το απόγευμα της Τετάρτης, στην πρώτη τους συνάντηση από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για θέματα που απασχολούν την ΚΤΚ, για θέματα που αυτή επεξεργάζεται και μελετά, καθώς επίσης και για την επικείμενη αναδιοργάνωση της ΚΤΚ.

«Όπως είχα πει με την ανάληψη των καθηκόντων μου, στόχος είναι να ενισχυθεί η διακυβέρνηση του ιδρύματος και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι», ανέφερε. Σημείωσε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά και θα προηγηθεί μελέτη, η οποία θα βασιστεί και σε προηγούμενες εργασίες που έχουν γίνει από το ΔΝΤ και την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας. «Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε με την υλοποίησή τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο νέος Διοικητής, «χρειάζεται μια νέας μορφής διακυβέρνηση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», οι οποίες, όπως υπογράμμισε, είναι πολλές, και αφορούν τόσο γεωπολιτικά ζητήματα, όσο και άλλα θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή και άλλοι κίνδυνοι που επηρεάζουν τη χώρα και άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς αν έχει σκεφτεί ποιοι θα στελεχώσουν ως Εκτελεστικοί Σύμβουλοι την ΚΤΚ, είπε ότι «σκέψεις έχω κάνει, δεν έχω κάνει συζητήσεις», διευκρινίζοντας ότι το θέμα δεν συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top