ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερσίν Τατάρ: Δεν θα συμμετάσχει σε συζήτηση εάν δεν αναγνωριστεί η «κυριαρχία»

Ερσίν Τατάρ: Δεν θα συμμετάσχει σε συζήτηση εάν δεν αναγνωριστεί η «κυριαρχία»

Ο Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση για το Κυπριακό, εάν δεν αναγνωριστεί η «κυριαρχία».

Όπως γράφει η «Χαμπέρ Κίπρις», ο κ. Τατάρ συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «αμερικανικό πανεπιστήμιο Κερύνειας», μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας», ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν πλέον μια ξεχωριστή οντότητα, μια αρχή και ένα κράτος στην περιοχή».

Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι αν δεν είχε πραγματοποιηθεί η τουρκική εισβολή, θα μπορούσαν να είχαν συμβεί πολύ δυσάρεστα γεγονότα στο νησί.

Επανερχόμενος στο ζήτημα της κυριαρχίας, ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο όλοι να αποδεχτούν τις πραγματικότητες στο νησί και ότι δεν υπάρχει επιστροφή στην προ του 1974 εποχή. Αυτή τη θέση μετέφερε και στην Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη, αφού πέθανε ο Δημήτρης Ανδρονίκου γνωστός ως «Δημητρούι» σε ηλικία 34 χρόνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top