ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαίρει τη συνεργασία με ΗΠΑ-Μεγάλη Βρετανία το ΥΠΕΞ στο πλαίσιο της «Αμάλθειας»

Εξαίρει τη συνεργασία με ΗΠΑ-Μεγάλη Βρετανία το ΥΠΕΞ στο πλαίσιο της «Αμάλθειας»

Υπερηφάνεια, εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ανάρτηση στο X, για την συνεργασία με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία για εντατικοποίηση της ροής της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Στην ανάρτησή του το βράδυ της Τετάρτης, το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι "είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, και βασικούς εταίρους στο Αμάλθεια, για την κλιμάκωση της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας", σύμφωνα με το ψήφισμα 2720 του ΟΗΕ, για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω της πρώτης αποστολής στην προβλήτα JLOTS ανοικτά της Γάζας.

Σημείωσε ότι πρόκειται για "ένα εύστοχο παράδειγμα κοινής υπηρεσίας που διευκολύνεται από τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο της Κύπρου με στόχο την παροχή πρόσθετης βοήθειας".

Εξάλλου, σε ανάρτησή της στο Χ η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει ότι σήμερα στις 07:40 (ώρα Γάζας και Κύπρου), το προσωπικό της που υποστηρίζει την ανθρωπιστική αποστολή για την παράδοση πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους αμάχους που έχουν ανάγκη, στερέωσε μια προσωρινή προβλήτα στην παραλία της Γάζας.

Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, ανέφερε, κανένας Αμερικανός στρατιώτης δεν εισήλθε στη Γάζα. Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να αρχίσουν να κινούνται στην ξηρά τις επόμενες ημέρες. Τα Ηνωμένα Έθνη θα λάβουν τη βοήθεια και θα συντονίσουν τη διανομή της στη Γάζα, καταλήγει η ανάρτηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top