ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: O Αναστασιάδης και οι συνοδοιπόροι του μας οδηγούν σε διχτόμηση

Σιζόπουλος: O Αναστασιάδης και οι συνοδοιπόροι του μας οδηγούν σε διχτόμηση

Οδηγούμαστε ή σε διχοτόμηση ή σε ενσωμάτωση με Τουρκία, λέει ο Σιζοπουλος

Τα προβλήματα στην  ΕΔΕΚ Πάφου στην ουσία ήταν “ τρικυμία στο ποτήρι” ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της έκτακτης Επαρχιακής Συνδιάσκεψης της ΕΔΕΚ που πραγματοποιήθηκε στο Πολυχώρο Πολιτισμού της Παλιάς Ηλεκτρικής στην Πάφο, προσθέτοντας πως η Δημοκρατία και το καταστατικό του κόμματος πρέπει να εφαρμόζονται.

Για αυτό συνέχισε, ”  με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής δόθηκε τέλος στο όποιο μικρό πρόβλημα επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί και έλαβε τεράστιες διαστάσεις στο χώρο της επαρχιακής οργάνωσης της Πάφου”.

Κληθείς να αναφερθεί σε δηλώσεις του σε συνέντευξη στην εφημερίδα “ Σημερινή” ότι από κάπου υποκινήθηκαν αυτές οι ταραχές στην Πάφο, ο κ. Σιζόπουλος απήντησε “ νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί. Το γεγονός ότι από τους ίδιους κύκλους δημιουργούνται συνεχώς και αλλεπάλληλα προβλήματα εντός του κόμματος το ένα μετά το άλλο πρέπει να προβληματίσει τον καθένα” , σημειώνοντας “ όλα στην ώρα τους “ και πως “ έχουμε γνώση  και η σιωπή δεν αποτελεί αδυναμία”.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως η σημερινή συνδιάσκεψη τυπικά δίνει τέλος σ’ αυτή την αναταραχή και κυρίως θα καθορίσει ποια,  τους στόχους και την επαρχιακή οργάνωση ενόψει δύο κρίσιμων ζητημάτων που έχει να αντιμετωπίζει το Κίνημα.

Κυπριακό

Δηλαδή  - όπως επεξήγησε-  το πρώτο είναι Κυπριακό και η προσπάθεια δημοκρατικής λύσης αφενός και αφετέρου η προσπάθεια αποτροπής αποδοχής επικίνδυνων για μας προνοιών, όπου ενδεχομένως θα καταλήξουν στην καλύτερη περίπτωση στη διχοτόμηση.

Ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε ωστόσο πως υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος αυτές οι πρόνοιες να οδηγήσουν στο μέλλον σ’ μια αναταραχή και σε πλήρη  ενσωμάτωση της Κύπρου στην Τουρκία όπως είναι ο τουρκικός στρατηγικός στόχος και το δεύτερο οι επόμενες βουλευτικές εκλογές όπου για την ΕΔΕΚ, η Πάφος αποτελεί πολιτικό βαρόμετρο.  

Επομένως πρόσθεσε, η πολιτική δύναμη του κόμματος στην Πάφο θα πρέπει να διατηρηθεί με την εκλογή και βουλευτή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σιζόπουλος είπε πως ουσιαστικά έγκριτοι συνταγματολόγοι έχουν επιβεβαιώσει ότι τα όσα συζητούν στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και δυστυχώς η Κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι έχουν αποδειχθεί ότι  οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση στην διχοτόμηση , στην χειρότερη περίπτωση επανέλαβε , στην ενσωμάτωση της Κύπρου στην Τουρκία.

Εμείς είπε, “ απορρίπτουμε αυτή την πρόνοια και αυτές τις πρόνοιες με συγκεκριμένη τεκμηρίωση”, λέγοντας πως οι οπαδοί δήθεν της λύσης δεν μας έχουν πει μέχρι σήμερα με επιχειρήματα γιατί αυτές οι πρόνοιες θα αποτρέψουν την διχοτόμηση”, αντίθετα συνέχισε, επιχειρούν να κινδυνολογήσουν, ένδειξη και απόδειξη ότι στερούνται επιχειρημάτων για να πείσουν το λαό και για αυτό καταφεύγουν στην κινδυνολογία συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωσε πως το Κίνημα του δεν καταφεύγει στην κινδυνολογία αλλά στην επιχειρηματολογία. 

Απαντώντας σ’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω και να αλλάξουμε πορεία ο κ. Σιζόπουλος είπε πως θα πρέπει αρχικά να εξεταστεί ποιοι ευθύνονται για να φθάσουμε σ’ ένα σημείο και να μην έχουμε εναλλακτικές επιλογές αλλά και ποιοι είναι αυτοί που απαλλάσσουν την Τουρκία από τις ευθύνες της.

Είπε ακόμη πως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ποιοι στη δική μας πλευρά έχουν μετατρέψει το κυπριακό από θέμα εισβολής συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης σε θέμα διακοινοτικής διαμάχης.

Αυτοί συνέχισε διαχειρίστηκαν το Κυπριακό όλα αυτά τα χρόνια υπενθυμίζοντας ότι “από τους οπαδούς της δήθεν λύσης του κυπριακού κυβέρνησαν καθαρά για 28 από τα 38 χρόνια μετά το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και στα υπόλοιπα 10 ήσαν συγκυβερνώντες”. 

Ως εκ τούτου σημείωσε ότι “ σήμερα δεν υπάρχει και λύση του Κυπριακού”.

O κ. Σιζόπουλος πρόσθεσε πως “το γεγονός ότι φθάσαμε σε σημείο διολισθήσεων και να μην έχουμε άλλες επιλογές την αποκλειστική ευθύνη την έχουν αυτοί, πέρα από το γεγονός” – όπως είπε- “ότι η Τουρκία ουσιαστικά είναι αυτή που δεν θα επιτρέψει λύση έξω από τους δικούς της σχεδιασμούς”.

Για αυτό ακριβώς το λόγο ο κ. Σιζόπουλος τους κάλεσε  να κάνουν την αυτοκριτική τους δηλαδή συνέχισε “ γιατί ακριβώς άφησαν τον κυπριακό λαό και την Κυπριακή Δημοκρατία να διολισθήσει σε τέτοια σημεία που να μην υπάρχει διέξοδος κατ’ αυτούς”.

Για μας υπάρχει διέξοδος , είπε ο κ. Σιζόπουλος προσθέτοντας πως διέξοδος είναι μια νέα στρατηγική η οποία να στηρίζεται πάνω στις βασικές αρχές του κυπριακού και κυρίως να αξιοποιεί τις διεθνείς συνθήκες το διεθνές δίκαιο αλλά και τις πραγματικές καταστατικές αρχές των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ.

O Πρόεδρος της ΕΔΕΚ στο πλαίσιο της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης ακολούθως κατέθεσε πολιτική εισήγηση για τις βουλευτές εκλογές του 2016 και έγινε ανοικτή συζήτηση της ηγεσίας του Κινήματος και της νέας Επαρχιακής Επιτροπής με τα μέλη και τους φίλους της ΕΔΕΚ στην Πάφο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Σε κρίσιμη κατάσταση 52χρονος μετά από τροχαίο στην επαρχία Αμμοχώστου - Προσέκρουσε σε δέντρο και ακινητοποιήθηκε



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top