ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ: Σημαντικός ο ρόλος του τουρισμού στην ανάπτυξη του τόπου

Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ: Σημαντικός ο ρόλος του τουρισμού στην ανάπτυξη του τόπου

Mε κεντρικό σύνθημα «Ένα δισεκατομμύριο τουρίστες, ένα δισεκατομμύριο ευκαιρίες» εορτάζεται και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Χάρη Λοϊζίδη να κάνει αναφορά στον ρόλο του τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Λοϊζίδης, σε δήλωσή του, αναφέρεται στις αντοχές της τουριστικής βιομηχανίας, παρά την κρίση, την αύξηση στις αφίξεις, αλλά και την  αναντιστοιχία που υπάρχει με τα έσοδα.

«Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού είναι αφιερωμένη στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην τοπική ανάπτυξη αλλά και στον κοινό διάλογο και προσπάθεια για διάσωση της παγκόσμιας φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς» αναφέρει.

Προσθέτει ότι η τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μια από τις σημαντικότερες δυνάμεις της Κύπρου, αποτελώντας κομβικό πυλώνα ενίσχυσης της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Αναφέρεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν το νησί «έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη» και προσθέτει ότι με τη συμβολή των επιχειρηματικών φορέων και τη συνεργασία του κράτους, καθίσταται ελκυστικός και δημοφιλής προορισμός.

Παράλληλα τονίζει τον σημαντικό ρόλο που έχουν η τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία του τόπου στην προσπάθεια για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και εισροής εσόδων.

Η οικονομική κρίση που έπληξε και την κυπριακή οικονομία, συνεχίζει ο κ. Λοϊζίδης, απέδειξε τις δυνατότητες και αντοχές της τουριστικής μας βιομηχανίας.

«Οι αφίξεις καταγράφουν μια αξιοσημείωτη αύξηση με άνοιγμα νέων αλλά και αναζωογόνηση παραδοσιακών μας αγορών οι οποίες παρέμεναν για χρόνια καθηλωμένες. Δυστυχώς, παραμένει η αναντιστοιχία μεταξύ αφίξεων και εσόδων, ως αποτέλεσμα του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος, του έντονου ανταγωνισμού και της διαφοροποίησης των αγορών προέλευσης των επισκεπτών μας» συμπληρώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ.

Τέλος, λέει ότι με συστηματική μελέτη και αξιοποίηση των νέων τάσεων, τη συνέχιση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και την αλλαγή νοοτροπίας, η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού, συμβάλλοντας ακόμη πιο καταλυτικά στην ανάκαμψη.

Φέτος συμπληρώνονται 36 χρόνια από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ κύριος στόχος της είναι η ανάδειξη της κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτικής περιβαλλοντικής και οικονομικής συμβολής του τουρισμού διεθνώς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top