ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Παιδείας: Τα πρωτόκολλα, τα κινητά και το πλάνο για κλιματιστικά στα σχολεία - Βίντεο

Υπ.Παιδείας: Τα πρωτόκολλα, τα κινητά και το πλάνο για κλιματιστικά στα σχολεία - Βίντεο

Τρία βασικά θέματα συζήτησε η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα».

Πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων, κινητά και κλιματιστικά είναι τα θέματα τα οποία σχολίασε η Υπουργός.

Πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων

Αναφερόμενη στα απειλητικά e-mails τα οποία αναστάτωσαν τα σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης τις προηγούμενες μέρες και την απογοήτευση γονέων ως προς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, η κ.Μιχαηλίδου εξήγησε ότι «Η μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων έδρασε σωστά. Σε κάποια δημοτικά δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Είναι ένα από τα στοιχεία που αξιολογούνται» .

Εν συνεχεία συμπλήρωσε «Δεν θα πει κάνεις ότι λειτούργησαν όλα ρολόι και τέλεια. Δεν θα με ακούσετε να πω κάτι τέτοιο . Πάντα ότι συμβαίνει είναι αντικείμενο μελέτης και βελτίωσης. Δώσαμε οδηγίες για περαιτέρω επικαιροποίηση πρωτοκόλλων» .

Κινητά απαγορεύσεις και προϋποθέσεις

Όσον αφορά την χρήση κινητών στα σχολεία από μαθητές η Υπουργός ανέφερε ότι τα κινητά είναι εργαλείο βοηθητικό ωστόσο απαγορεύτηκε χρήση κινητών στα δημοτικά, ενώ αναμένεται να απαγορευτεί και στα Γυμνάσια.

Σύμφωνα με την Υπουργό, προσανατολίζεται να απαγορεύσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων και στα Γυμνάσια. Δεν θα μπορούν δηλαδή οι μαθητές να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα στο χώρο του σχολείου.

Από την άλλη τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές, θα μπορούν οι μαθητές να τα χρησιμοποιούν υπό προϋποθέσεις. Θα μπορούν δηλαδή να τα μεταφέρουν στο σχολείο αλλά θα τα έχουν κλειστά σε ειδικές θυρίδες κάτι το οποίο ήδη εφαρμόζεται σε κάποια σχολεία.

Κλιματιστικά... και πλάνο τριετίας

Πλάνο τριετίας και ανοιχτή συμφωνία πλαίσιο για πέντε χρόνια για την εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία, ανέφερε ότι θα υπάρχει η Υπουργός.

Σε αρχικό στάδιο επιλέχθηκαν από τις Σχολικές Εφορείες 10 σχολεία ανά επαρχία για εγκατάσταση κλιματιστικών.

Ενώ ανέφερε ότι σε 3 χρόνια σχεδόν όλα τα σχολεία θα έχουν εγκαταστήσει κλιματιστικά. Μάλιστα όπως σχολίασε ήδη αρκετοί Σύνδεσμοι Γονέων έχουν πάρει την πρωτοβουλία και έχουν εγκαταστήσει κλιματιστικά κυρίως σε νηπιαγωγεία.

 Δείτε βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top