ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γονείς Μέσης: Ζητούν παρέμβαση ΥΠΑΝ για «αστοχίες» στο γραπτό Μαθηματικών

Γονείς Μέσης: Ζητούν παρέμβαση ΥΠΑΝ για «αστοχίες» στο γραπτό Μαθηματικών

Παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας για αστοχίες στο γραπτό των Μαθηματικών Κατεύθυνσης ζητούν οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης και εκφράζουν την ελπίδα το συμβάν αυτό να είναι το τελευταίο.

Σε ανακοίνωση η Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει ότι το γραπτό είχε δυσανάλογο μέγεθος, υπέρμετρο και εξωπραγματικά υψηλό βαθμό δυσκολίας, δυσνόητο της κατανόησης πλείστων ερωτήσεων, λόγω κακής διατύπωσης και πρωτόγνωρη δομή και φιλοσοφία.

"Οι υπεύθυνοι επιθεωρητές δεν ελέγχουν και δεν εξετάζουν σε βάθος κατά πόσο όλες οι ασκήσεις του γραπτού συνάδουν πλήρως με την εξεταστέα ύλη. Για τις πλείστες των ασκήσεων δεν υπήρχαν ανάλογες ασκήσεις στα σχολικά εγχειρίδια και δεν διδάχτηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι γονείς διερωτώνται ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός των θεματοθετών αναφέροντας πως εε καμία περίπτωση σκοπός και στόχος δεν πρέπει το περιεχόμενο του γραπτού "να οδηγεί στην καταρράκωση του ηθικού, την ισοπέδωση της αυτοπεποίθησης και το σμπαράλιασμα των προσδοκιών, των σκοπών, των κόπων και των στόχων μίας δωδεκαετούς πορείας στις σχολικές τάξεις".

Η Συνομοσπονδία καλεί την Υπουργό Παιδείας να δώσει εκείνες τις οδηγίες ούτως ώστε κατά τη διάρκεια της διόρθωσης των γραπτών να ληφθεί υπόψη η αστοχία της επιλογής των θεμάτων από τους θεματοθέτες.

Ζητά επίσης ο Οδηγός Διόρθωσης να συνάδει με τη φιλοσοφία και τις κατευθυντήριες γραμμές της διδαχθείσας ύλης και σε καμία περίπτωση της ισοπεδωτικής φιλοσοφίας των θεματοθετών και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διόρθωσης βαθμολόγησης (αναγωγής), προς απαύλυνση των όποιων τυχόν αδικιών.

"Θέλουμε να πιστεύουμε πως το συμβάν αυτό θα είναι και το τελευταίο της εξεταστικής περιόδου και ότι δε θα χρειαστεί κανένας να παρέμβει ξανά για τυχόν αστοχίες επιλογής θεμάτων από θεματοθέτες", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την απογευματινή του συνεδρίαση, με θέμα την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης για το 2024.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top