Τούρκος ΥΠΑΜ: «Η στάση μας για λύση δύο κρατών θα συνεχιστεί»

Τούρκος ΥΠΑΜ: «Η στάση μας για λύση δύο κρατών θα συνεχιστεί»

Η πολιτική της Τουρκίας για λύση δύο κρατών θα συνεχιστεί, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «στις 20 Ιουλίου θα γιορτάσουμε την 50ή επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης για την Κύπρο, μέσω της οποίας σταματήσαμε το χέρι που απλωνόταν προς τους Τουρκοκύπριους», όπως ισχυρίστηκε.

Πρόσθεσε ότι «η αιτιολόγηση και η αναγκαιότητα αυτής της επιχείρησης, την οποία πραγματοποιήσαμε ως εγγυήτρια χώρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, γίνονται αντιληπτές από το περιβάλλον ασφαλείας που διαμορφώθηκε και το οποίο διαρκεί μέχρι σήμερα».

Για το Κυπριακό ο κ. Γκιουλέρ είπε ότι «η στάση μας για λύση δύο κρατών στο νησί και η στήριξη που παρέχουμε στους ομογενείς μας θα συνεχιστούν».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το κατοχικό καθεστώς προκαλεί - Η πολιτική ηγεσία σε δίλημμα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των οδοφραγμάτων

Το κατοχικό καθεστώς προκαλεί - Η πολιτική ηγεσία σε δίλημμα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των οδοφραγμάτων

Ενώ συνεχίζεται η παράνομη κράτηση των πέντε Ε/κ από το κατοχικό καθεστώς, οι κομματικές τοποθετήσεις κινούνται ανάμεσα στην «ψυχραιμία» και την ακινησία, με τα οδοφράγματα στο επίκεντρο μιας αμήχανης δημόσιας συζήτησης, την ώρα που η τουρκική πλευρά ενισχύει την παρουσία της στα κατεχόμενα όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά και σε επίπεδο ψυχολογικού ελέγχου της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE