Τούρκος ΥΠΑΜ: «Η στάση μας για λύση δύο κρατών θα συνεχιστεί»

Τούρκος ΥΠΑΜ: «Η στάση μας για λύση δύο κρατών θα συνεχιστεί»

Η πολιτική της Τουρκίας για λύση δύο κρατών θα συνεχιστεί, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «στις 20 Ιουλίου θα γιορτάσουμε την 50ή επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης για την Κύπρο, μέσω της οποίας σταματήσαμε το χέρι που απλωνόταν προς τους Τουρκοκύπριους», όπως ισχυρίστηκε.

Πρόσθεσε ότι «η αιτιολόγηση και η αναγκαιότητα αυτής της επιχείρησης, την οποία πραγματοποιήσαμε ως εγγυήτρια χώρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, γίνονται αντιληπτές από το περιβάλλον ασφαλείας που διαμορφώθηκε και το οποίο διαρκεί μέχρι σήμερα».

Για το Κυπριακό ο κ. Γκιουλέρ είπε ότι «η στάση μας για λύση δύο κρατών στο νησί και η στήριξη που παρέχουμε στους ομογενείς μας θα συνεχιστούν».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: Σε εξέλιξη διαδικασίες ανάκτησης €67 εκ. από Κομισιόν για το τερματικό στο Βασιλικό

Υπ. Ενέργειας: Σε εξέλιξη διαδικασίες ανάκτησης €67 εκ. από Κομισιόν για το τερματικό στο Βασιλικό

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες ανάκτησης του ποσού των 67 εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκε ως χορηγία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τερματικό στο Βασιλικό, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Μιχάλης Δαμιανός, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, προσθέτοντας ότι για τον τρόπο ανάκτησης του ποσού έγινε συμψηφισμός με άλλα ποσά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έχει επιστραφεί και ένα ποσό σε μετρητά.

BEST OF TOTHEMAONLINE