Τραγωδία στη Γαλλία: Νεκρός ο πιλότος από τη συντριβή αεροσκάφους - Δείτε βίντεο

Τραγωδία στη Γαλλία: Νεκρός ο πιλότος από τη συντριβή αεροσκάφους - Δείτε βίντεο

Νεκρός βρέθηκε ο πιλότος του παλαιού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Fouga Magister που συνετρίβη ενώ συμμετείχε σεεροπορική επίδειξη στο Λαβαντού της νότιας Γαλλίας, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Το αεροσκάφος κατέπεσε γύρω στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής (16/8).

Η σορός του πιλότου ανασύρθηκε από τη θάλασσα, ανακοίνωσε η περιφέρεια του Βαρ όπου συνέβη το περιστατικό. Παράλληλα, διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Τα Fouga Magister είναι διθέσια αεροσκάφη που χρησιμοποιούνταν από τη δεκαετία του 1950 ως εκπαιδευτικά από τις πολεμικές αεροπορίες πολλών χωρών.

Στην επίδειξη επρόκειτο να λάβει μέρος και το ακροβατικό σμήνος Patrouille de France, που όμως ακύρωσε την εμφάνισή του μετά το περιστατικό.

Σε μήνυμά της στο X, η Γαλλική Πολεμική αεροπορία είχε αναφέρει ότι το ατύχημα «δεν αφορούσε αεροσκάφος του σμήνους, αλλά ένα Fouga Magister που ανήκει σε μια ένωση».

Το δυστύχημα συνέβη μπροστά σε πλήθος που παρακολουθούσε την επίδειξη, με αποτέλεσμα ένας αριθμός θεατών να χρειαστεί τις πρώτες βοήθειες για να ξεπεράσει το σοκ.

Πριν από δύο ημέρες δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην ανατολική Γαλλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο από τους τρεις πιλότους που επέβαιναν σε αυτά.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Θα ηγηθούμε με διαφάνεια, συναίνεση και αποφασιστικότητα» - Η Κύπρος στο επίκεντρο της Ευρώπης

Χριστοδουλίδης: «Θα ηγηθούμε με διαφάνεια, συναίνεση και αποφασιστικότητα» - Η Κύπρος στο επίκεντρο της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία της Γενικής Γραμματέως (ΓΓ) του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κας Thérèse Blanchet.

BEST OF TOTHEMAONLINE