Υπουργός Οικονομικών: Ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης αναμένεται να έχει η Κύπρος το 2015

Υπουργός Οικονομικών: Ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης αναμένεται να έχει η Κύπρος το 2015

Ρυθμό ανάπτυξης κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης αναμένεται να σημειώσει η Κύπρος το 2015, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, στις 09/10, ανέφερε ότι αναμένεται πολύ πιό ψηλός ρυθμός ανάπτυξης, από το 0,5 τοις εκατό που εκτιμούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Ανέφερε συγκεκριμένα ότι αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης κοντά στο 1,5 τοις εκατό. Αυτό είπε θα διαφανεί στην επόμενη αξιολόγηση.
Αφού επεσήμανε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν επηρέασαν την Κύπρο, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπάρχουν βασικοί ζωτικοί τομείς που καταγράφουν θετικές επιδόσεις όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες και ναυτιλία.


Γενικά, είπε, η συνολική αποτύπωση της πραγματικής οικονομιας δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και θα έχουμε ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο μέσο όρο της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

Για το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η οποία μέχρι στιγμής αναβλήθηκε δύο φορές.  Στόχος της συνεδρίας είναι η εξέταση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου, που κατατέθηκε έπειτα από πρόταση της προέδρου του κόμματος, Αννίτας Δημητρίου, και αφορά τη διαγραφή του βουλευτή Νίκου Σύκα.

BEST OF TOTHEMAONLINE