Υπουργός Οικονομικών: Ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης αναμένεται να έχει η Κύπρος το 2015

Υπουργός Οικονομικών: Ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης αναμένεται να έχει η Κύπρος το 2015

Ρυθμό ανάπτυξης κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης αναμένεται να σημειώσει η Κύπρος το 2015, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, στις 09/10, ανέφερε ότι αναμένεται πολύ πιό ψηλός ρυθμός ανάπτυξης, από το 0,5 τοις εκατό που εκτιμούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Ανέφερε συγκεκριμένα ότι αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης κοντά στο 1,5 τοις εκατό. Αυτό είπε θα διαφανεί στην επόμενη αξιολόγηση.
Αφού επεσήμανε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν επηρέασαν την Κύπρο, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπάρχουν βασικοί ζωτικοί τομείς που καταγράφουν θετικές επιδόσεις όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες και ναυτιλία.


Γενικά, είπε, η συνολική αποτύπωση της πραγματικής οικονομιας δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και θα έχουμε ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο μέσο όρο της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE