ΠτΔ: Η Κύπρος μπορεί να γίνει περιφερειακό κέντρο για επενδυτικά ταμεία

ΠτΔ: Η Κύπρος μπορεί να γίνει περιφερειακό κέντρο για επενδυτικά ταμεία

Η Κύπρος πληροί τις προϋποθέσεις για να καταστεί περιφερειακό κέντρο για επενδυτικά ταμεία, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Σύνοδο του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA) που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το 2014 σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τη Βουλή ένα συνολικό νομικό πλαίσιο για συλλογικά επενδυτικά σχέδια που περιλαμβάνουν εναλλακτικές επενδύσεις, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση είναι ανοικτή σε εισηγήσεις για περαιτέρω ενδυνάμωση αυτού του πλαισίου τόσο σε νομικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι «η ενθάρρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε εξειδικευμένες αγορές στον τομέα των υπηρεσιών είναι πρωτίστης σημασίας για την οικονομία μας και η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη και την εργοδότηση με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας».

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος πληροί κάθε προϋπόθεση για να καταστεί περιφερειακό κέντρο για επενδυτικά ταμεία μέσα από τη στρατηγική της γεωγραφική θέση, τη σταθερή και διαφανή πολιτική υποδομή και του σύγχρονου νομικού της συστήματος.

Είπε ότι η Κύπρος σημείωσε στροφή προς τη θετική οικονομική ανάπτυξη από την αρχή του 2015, ανάπτυξη η οποία θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται, όπως η προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες και η λιμενική βιομηχανία.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δεν είναι απλώς η βελτίωση των αριθμών της οικονομίας αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE