State Department: Νέα διαρροή κάνει λόγο για επίθεση - απάντηση του Ισραήλ στα ιρανικά εδάφη τις επόμενες ώρες

State Department: Νέα διαρροή κάνει λόγο για επίθεση - απάντηση του Ισραήλ στα ιρανικά εδάφη τις επόμενες ώρες

Με νέα διαρροή, μετά την ίδια πρακτική του περασμένου Σαββάτου, οι ΗΠΑ και συγκεκριμένα το State Department κάνει λόγο για επίθεση από το Ισραήλ απόψε – ανήμερα της μαύρης επετείου του ενός έτους από τη σφαγή της Χαμάς – στα εδάφη του Ιράν.

Το προηγούμενο Σάββατο το Ισραήλ επέλεξε να χτυπήσει ιρανικές βάσεις στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Συρίας και να εξαπολύσει την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα πυραυλική επίθεση στη Βηρυτό.

Από εχθές Αραβικά μέσα μετέδιδαν σημαντική μετακίνηση οπλικών συστημάτων αεράμυνας αλλά και βαλλιστικών πυραύλων από την Τεχεράνη σε σημεία ενδιαφέροντος στην ιρανική επικράτεια στοιχείο το οποίο ενισχύει την πιθανότητα το Ισραήλ να εξαπολύσει την επίθεση – απάντηση στο Ιράν άμεσα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τονίσει με κάθε επισημότητα, δια στόματος του Προέδρου Μπάιντεν, πως τα πυρηνικά της Τεχεράνης δεν είναι στόχος αλλά δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να χτυπηθούν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν. Οι ΗΠΑ μετά την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν – τη δεύτερη μέσα σε διάστημα πέντε μηνών – την περασμένη Τρίτη είχαν δηλώσει πως η απάντηση θα δοθεί από κοινού με το Τελ Αβίβ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Πρώτη δήλωση του Χαμενεΐ μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν: «Η τιμωρία συνεχίζεται» - Αλματώδης αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Live: Πρώτη δήλωση του Χαμενεΐ μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν: «Η τιμωρία συνεχίζεται» - Αλματώδης αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Το Ιράν ένα βήμα πριν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, συναγερμός για το διεθνές εμπόριο. Προειδοποίηση στις ΗΠΑ για «υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής» μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE