ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι νερό πίνουμε; Φθαρμένα και ληγμένα πιστοποιητικά

Τι νερό πίνουμε; Φθαρμένα και ληγμένα πιστοποιητικά

Έρευνα της ιστοσελίδα μας, ToThemaonline, για την ποιότητα του νερού στα βυτία με κερματοδέκτες, τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα σε διάφορες περιοχές, για παροχή νερού κατέδειξε το πρόβλημα με τα φθαρμένα και ληγμένα πιστοποιητικά.

 

Της Xριστιάνας Τσαγγάρη  

Σε τουλάχιστον τρία βυτία με κερματοδέκτες, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, σε συγκεκριμένη περιοχή, εντοπίστηκαν κολλημένα πάνω στις μηχανές (βυτία) πόσιμου νερού πιστοποιητικά φθαρμένα ή ληγμένα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί της ποιότητας νερού για ανθρώπινη κατανάλωση,  οι ιδιοκτήτες εταιρειών παροχής πόσιμου νερού, είναι υποχρεωμένοι να προχωρούν σε τακτικό εργαστηριακό έλεγχο για την ποιότητα του νερού και μετέπειτα να προμηθεύονται πιστοποιητικό καταλληλότητας από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες και να το επανατοποθετούμε πάνω στα βυτία, για ενημέρωση των καταναλωτών.

Στις φωτογραφίες που βλέπετε πιο κάτω, στην μία περίπτωση το πιστοποιητικό είναι φθαρμένο, σχεδόν ανύπαρκτο και στην άλλη έχει λήξει από το 2014!

Δεν ευθύνονται οι προμηθευτές αλλά το κράτος

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Χρίστος Χρίστου, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας,  ToThemaonline, ανέφερε ότι «μετά από την εφαρμογή της νομοθεσίας, εδώ και μία δεκαετία έχει διαφανεί ότι θα πρέπει να προβούμε σε νέες ρυθμίσεις, σχετικά με τα πιστοποιητικά που θα έπρεπε να υπογράφονται από συγκεκριμένο άτομο ονομαστικά και αυτό μας δημιουργούσε κάποια προβλήματα στη συγκεκριμένη θέση».

Γεγονός που επιβεβαιώνεται από προμηθευτή, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του, δεν φταίει αυτός που δεν έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας, αλλά οι κρατικές υπηρεσίες, τις οποίες κατηγορεί για κωλυσιεργία στον έλεγχο του νερού και την έκδοση των πιστοποιητικών καταλληλότητας. «Εγώ, κάνω ανάλυση στο νερό κάθε μήνα κι εδώ και έξι μήνες περιμένω το χαρτί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Χρίστου είπε ότι σύντομα θα επέλθουν αλλαγές επί του θέματος των πιστοποιητικών και θα δίνονται άλλου είδους, πιο ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top