ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το αεροσκάφος που κατέρριψε η Τουρκία τελικά ήταν... drone (ΦΩΤΟ)

Το αεροσκάφος που κατέρριψε η Τουρκία τελικά ήταν... drone (ΦΩΤΟ)

Η κατάσταση στη Συρία με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς έχει «τεντώσει τα νεύρα» στην τουρκική πολεμική αεροπορία - Όλα τα αεροσκάφη μας επανδρωμένα και μη, λειτουργούν κανονικά, ενημερώνουν οι Ρώσοι

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής όταν τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση ότι η Τουρκία κατέρριψε αεροσκάφος στα σύνορα με Συρία. 

Λίγο αργότερα, σε γραπτή του ανακοίνωση ο τουρκικός στρατός ανέφερε ότι τουρκικά τζετ κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στα σύνορα με τη Συρία. "Σήμερα, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος αγνώστου εθνικότητας εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο μας στα σύνορα με τα Συρία", γράφει η σχετική ανακοίνωση.

Τελικά την απάντηση έδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ που έγραψαν ότι αυτό που κατερρίφθη ήταν ένα drone.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ωστόσο πως όλα τα αεροσκάφη του στη Συρία επέστρεψαν σώα στη βάση τους και πως όλα τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχειρούν «όπως έχει σχεδιασθεί».

Η κατάσταση στη Συρία με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς έχει «τεντώσει τα νεύρα» στην τουρκική πολεμική αεροπορία - Όλα τα αεροσκάφη μας επανδρωμένα και μη, λειτουργούν κανονικά, ενημερώνουν οι Ρώσοι

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Η κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροπλάνου υπογραμμίζει τους κινδύνους για την Τουρκία καθώς συριακά και ρωσικά αεροσκάφη, όπως και αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού, πραγματοποιούν αποστολές μάχης πολύ κοντά στα σύνορά της.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Αντρέι Καραπόλοφ ανακοίνωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον περισσοτέρων από 380 στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασής τους στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου.

"Από την αρχή των επιχειρήσεων, πραγματοποιήσαμε 600 αεροπορικές εξόδους (...) Επλήγησαν περισσότεροι από 380 στόχοι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος", δήλωσε ο στρατηγός Καραπόλοφ σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

Ο στρατηγός πρόσθεσε στην ίδια συνέντευξη πως η Ρωσία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τα πολεμικά πλοία της στη Μεσόγειο για να εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η Ρωσία είχε προηγουμένως εκτοξεύσει πυραύλους κρουζ εναντίον των τζιχαντιστών από την Κασπία Θάλασσα, πάνω από το Ιράν και το Ιράκ

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top