ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαμόγελα για τις αφίξεις τουριστών το Σεπτέμβριο από την Κυβέρνηση - Αναλυτικά τα στοιχεία

Χαμόγελα για τις αφίξεις τουριστών το Σεπτέμβριο από την Κυβέρνηση - Αναλυτικά τα στοιχεία

Πολύ ικανοποιητικά τα στοιχεία για αφίξεις τουριστών το Σεπτέμβριο, δηλώνει ο Υπ. Τουρισμού

Πολύ ικανοποιητικά, χαρακτήρισε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης τα σημερινά στοιχεία για τις αφίξεις τουριστών το μήνα Σεπτέμβριο, τα οποία κατέδειξαν αύξηση των αφίξεων κατά 14%.

Ταυτόχρονα, σε σχέση με τα έσοδα, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι αν ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος αποδειχθούν εξίσου καλοί μήνες όπως και ο Ιούλιος “τότε είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κλείσει η χρονιά με θετικό πρόσημο” στα έσοδα.

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος με την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι “είχαμε μία αύξηση 14% στις αφίξεις Σεπτεμβρίου κάτι που ανεβάζει την αύξηση στο 9μηνο στο 7,4%” και σημείωσε πως υπήρξε αύξηση σχεδόν σε όλες τις χώρες, ενώ “είχαμε μείωση στις αφίξεις από τη Ρωσία κατά 17%, αλλά και από κάποιες από τις βόρειες σκανδιναβικές χώρες”.

“Αναμένουμε με αγωνία τα στατιστικά στοιχεία για τα έσοδα τα οποία ακολουθούν περίπου τρεις μήνες αργότερα για να δούμε αν και οι δύο πυλώνες αφίξεις και έσοδα συνάδουν”, πρόσθεσε.

“Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί για να δούμε πώς θα βελτιώσουμε τις αφίξεις από τις σκανδιναβικές χώρες αλλά και πώς διαμορφώνεται το σκηνικό από τη μεγάλη αγορά της Ρωσίας που μας επηρεάζει κυρίως για τη νέα τουριστική χρονιά”, σημείωσε.

Επιπλέον, ο Υπουργός είπε ότι “αναμένουμε να δούμε τις αφίξεις Οκτωβρίου ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα” με τη ρωσική αεροπορική εταιρεία Transaero και τις αφίξεις από τη Ρωσία.

Σε σχέση με το θέμα της Transaero, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι “σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και με τους οργανωτές ταξιδίων κοιτάζουμε ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν για αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες θα μπορέσουν να καλύψουν το κενό ιδιαίτερα για το 2016”, προσθέτοντας ότι υπάρχουν συμφωνίες του Υπουργείου Μεταφορών με τις ρωσικές Αρχές τόσο για αερογραμμές που πετούν τακτικά όσο και για ναυλωμένες πτήσεις.

“Η προσπάθεια κάλυψης του 2016 με άλλες αεροπορικές εταιρείες συνεχίζεται”, πρόσθεσε.

Κληθείς να πει κατά πόσον θα καλυφθεί η μείωση που παρουσίασαν στο 7μηνο τα έσοδα από τον τουρισμό, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι “τα έσοδα στο 6μηνο ήταν 6,5% μειωμένα”, ενώ “τον Ιούλιο ήταν ιδιαίτερα αυξημένα τα έσοδα κάτι που μας έχει βελτιώσει τη συνολική εικόνα”, προσθέτοντας πως αυτό είχε αποτέλεσμα να περιοριστεί η μείωση στα έσοδα στο 7μηνο στο 2,5%.

Ανέφερε πως “αν ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος αποδειχθούν εξίσου καλοί μήνες όσον αφορά τα έσοδα, τότε είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κλείσει η χρονιά με θετικό πρόσημο γιατί οι τρεις μήνες, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος, είναι μήνες που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του αριθμού των τουριστών που υποδεχόμαστε”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top