ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ! Δείτε πόσα χρέωσαν τα παιδάκια για να παίξουν ποδόσφαιρο – Το νερό, το φραπέ, τα οδοιπορικά…

ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ! Δείτε πόσα χρέωσαν τα παιδάκια για να παίξουν ποδόσφαιρο – Το νερό, το φραπέ, τα οδοιπορικά…

Για όσους γεννήθηκαν τις δεκαετίας του ’70 και του ’80 το ποδόσφαιρο ήταν δωρεάν. Ξεχύνονταν στις αλάνες και στα σχολεία που είχαν γήπεδα και το ευχαριστιόνταν με τη ψυχή τους.

Τώρα για να παίξεις ποδόσφαιρο πρέπει να πληρώνεις. Και δεν μιλούμε για μικρά ποσά. Τρανή απόδειξη  η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑ.Σ.Π. την Τρίτη (20/10) και με την οποία καταγγέλλει τη νοοτροπία που υπάρχει σήμερα στην Κύπρο.

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση: «Η αισχροκέρδεια σε βάρος ανήλικων ποδοσφαιριστών και των οικογενειών τους, μαστίζει το άθλημα στην Κύπρο και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών δεν πρόκειται να μείνει απαθής.

Ήδη έχει διευθετηθεί όπως στην επόμενη συνεδρία του Δ.Σ. εξεταστεί το θέμα, με στόχο να ληφθούν μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Επειδή, όμως, ίσως όλα τα πιο πάνω περί αισχροκέρδειας να σας φαίνονται αόριστα, καταγράφουμε ένα παράδειγμα.

Σε τουρνουά στο Παραλίμνι αυτό το Σαββατοκύριακο έγιναν τα αίσχιστα. Καταρχάς οι μικροί ποδοσφαιριστές κατέβαλλαν από 15 μέχρι και 20 ευρώ για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά. Ανάλογα με την περιοχή.

Από εκεί και πέρα, οι γονείς των ποδοσφαιριστών είχαν να πληρώσουν για τα καύσιμά τους, αφού μετέφεραν με τα ιδιωτικά τους οχήματα τα παιδιά τους για να συμμετάσχουν στο τουρνουά.

Οι δε χρεώσεις στην καντίνα ήταν υψηλές, αν αναλογιστούμε το κόστος των προϊόντων. 2,5 ευρώ ένα φραπέ, 1 ευρώ το μπουκαλάκι με το νερό και 1,5 ευρώ το αναψυκτικό. Και μην μας πουν ότι «αν θέλατε αγοράζατε», γιατί αυτή η τοποθέτηση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ερχόμενος από μια μακρινή πόλη, δεν έχεις την πολυτέλεια να βγεις εκτός αθλητικού κέντρου για να αγοράσεις ένα μπουκάλι νερό στο παιδί σου σε κανονική τιμή (με 50 σεντς ένας περιπτεριούχος βγάζει αξιοσέβαστο κέρδος). Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά έπαιζαν υπό δυσχερείς καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες.

Πλέον το ποδόσφαιρο έχει γίνει πολύ ακριβό άθλημα και δεν είναι προσιτό σε όλους. Δείτε τον κατάλογο της ντροπής:

Συμμετοχή 15-20 ευρώ
Αναψυκτικό 1,5 ευρώ
Νερό 1 ευρώ
Φραπέ 2,5 ευρώ
Οδοιπορικά

Ασφαλώς, δεν είναι μόνο στο Παραλίμνι που γίνονται αυτά. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν σε άλλες περιοχές και πόλεις της Κύπρου.

Το θέμα, όπως σημειώσαμε, θα μας απασχολήσει στην επόμενή μας συνεδρία, στην οποία θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αποσκοπούν στην πάταξη του φαινομένου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top