Θησαύριζαν πουλώντας μαϊμού πίνακες διάσημων Ελλήνων ζωγράφων - Βίντεο και φωτογραφίες

Θησαύριζαν πουλώντας μαϊμού πίνακες διάσημων Ελλήνων ζωγράφων - Βίντεο και φωτογραφίες

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σε εργαστήριο έργων τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αφορά εγκληματική οργάνωση που φέρεται να πλαστογραφούσε πίνακες γνωστών και διάσημων ζωγράφων και ύστερα τους πουλούσε έναντι πολύ υψηλών χρηματικών ποσών αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

 

Το κύκλωμα πλαστογραφούσε πίνακες διάσημων Ελλήνων ζωγράφων - μεταξύ άλλων, «θύματα» της δράσης τους ήταν ο Μυταράς, ο Παρθένης, ο Γαΐτης, ο Σταθόπουλος, η Ζούνη, ο Βασιλείου, ο Χατζηκυριάκος - Γκίκας.

Δείτε φωτογραφίες:

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέθεταν τους πλαστούς πίνακες σε οίκους δημοπρασιών στην Ευρώπη. Αυτή την ώρα αστυνομικοί βρίσκονται στο χώρο και συλλέγουν αποδεικτικό υλικό – εκατοντάδες πίνακες που θα μεταφερθούν στη ΓΑΔΘ, ενώ παράλληλα έχουν συλληφθεί τρία άτομα. Πίνακες εντοπίστηκαν και στην πολυκατοικία που είναι δίπλα στην γκαλερί.

Μετά το τέλος των ερευνών θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Δέκα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό μυρίζει ήδη… μπαρούτι. Οι βουλευτικές εκλογές δεν εξελίσσονται πλέον μόνο σε μάχη ποσοστών και εδρών, αλλά σε ένα σύνθετο πολιτικό θρίλερ εξουσίας, συμμαχιών και παρασκηνίου, με το βλέμμα πολλών να στρέφεται ήδη στην επόμενη ημέρα και κυρίως στη μάχη για την Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE