Πάνω από 150 βόμβες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εντοπίστηκαν σε παιδική χαρά στη Βρετανία

Πάνω από 150 βόμβες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εντοπίστηκαν σε παιδική χαρά στη Βρετανία

Πολλές δεκάδες βόμβες ασκήσεων της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκαν κατά τύχη σε παιδική χαρά στο Γούλερ του Νορθάμπερλαντ στη βόρεια Αγγλία.

Κατά τη διάρκεια εργασιών, εντοπίστηκαν αρχικά δύο βόμβες που απομακρύνθηκαν από πυροτεχνουργούς του βρετανικού στρατού. Το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε να γίνει πλήρης έλεγχος στους χώρους της παιδικής χαράς.

Την πρώτη ημέρα των εργασιών εντοπίστηκαν 65 βόμβες ασκήσεων των 10 λιβρών (περίπου 4,5 κιλά) και καπνογόνα. Την επόμενη ημέρα εντοπίστηκαν άλλες 90 βόμβες ασκήσεων.

Συνολικά οι έρευνες αποκάλυψαν 174 αντικείμενα, αναφέρει το CNN.

Οι βόμβες ασκήσεων έχουν μικρές ποσότητες εκρηκτικών και απαιτείται ειδικός χειρισμός για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

Η περιοχή ήταν πεδίο ασκήσεων κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι βόμβες που δεν είχαν εκραγεί φαίνεται ότι θάφτηκαν μετά τον πόλεμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE