ΠΑΡΑ-THEMA

Γνώριζε ο Κουγιάλης για την κατάργηση των θέσεων – Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση των Δασικών Υπαλλήλων

Γνώριζε ο Κουγιάλης για την κατάργηση των θέσεων – Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση των Δασικών Υπαλλήλων

Έντονο είναι το παρασκήνιο πίσω από τη στάση εργασίας των Δασικών Υπαλλήλων τη Δευτέρα, 3/11, έξω από τη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ToThemaOnline, ο Υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης, φαίνεται να είναι πολύ ενοχλημένος από τη στάση εργασίας των Δασικών Υπαλλήλων, καθώς έγινε παρά τις προσπάθειες του να αποφευχθεί.

Οι υπάλληλοι πραγματοποίησαν τη Δεύτερα το πρωί δίωρη στάση εργασίας, έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση άλλων 22 θέσεων. Κι όλα αυτά ην ώρα που ο κ. Κουγιάλης παρουσίαζε τα έργα του Υπουργείου του, στο πλαίσιο της τροχιοδρόμησης της διαδικασίας για ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Δασών κάνει λόγο για τους σοβαρούς κινδύνους, που υπάρχουν από την κατάργηση των επιπλέον θέσεων και υπενθυμίζουν ότι ήδη έχουν παγοποιηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, άλλες 23 θέσεις Δασικού Λειτουργού και 4 Συντηρητή Δασών, μειώνοντας τον αριθμό των υπαλλήλων στους 270.

Το Τμήμα Δασών σήμερα εργάζεται με προσωπικό, με το οποίο οριακά καλύπτει τον απαιτούμενο αριθμό προσωπικού, ενώ εάν καταργηθούν άλλες 22 θέσεις θα παρουσιαστεί πρόβλημα λειτουργίας του.

Εδώ να σημειώσουμε ότι οι Δασικοί Υπάλληλοι τα τελευταία χρόνια έχουν διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για τον περιορισμό των πυρκαγιών, αφού είναι οι πρώτοι που καλούνται και επεμβαίνουν σε περιπτώσεις πυρκαγιών σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Ο Υπουργός σε δημόσιες τοποθετήσεις του ανέφερε ότι διαφωνεί με την κατάργηση των θέσεων από το Υπουργείο Οικονομικών, δηλώσεις , οι οποίες μάλλον έγιναν για… τα μάτια του κόσμου, όπως αναφέρουν πολλοί εμπλεκόμενοι με το θέμα.

Όπως αναφέρουν πηγές ο κ. Κουγιάλης γνώριζε για την κατάργηση των θέσεων.

«Αν και καμώνεται πως δεν γνώριζε, εντούτοις η απόφαση πέρασε από το υπουργικό και ήξερε πολύ καλά τι επρόκειτο να συμβεί», μας ανέφερε η ίδια πηγή πληροφόρησης.

 Ο Υπουργός Γεωργίας εξέφρασε την ενόχληση για την στάση εργασίας των  Δασικών Υπαλλήλων, στους οποίους εντέλει ανέφερε ότι θα ζητήσει… το λόγο από το Υπουργείο Οικονομικών για την κατάργηση των θέσεων. Με τη μελέτη ωστόσο του Υπουργείου Οικονομικών θα επιχειρήσει να τεκμηριώσει την ενέργεια του Υπουργείου Οικονομικών, που είχε σίγουρα τις ευλογίες του Υπουργείου Γεωργίας 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top