Ντόχερτι: Μια λύση θα αποφέρει χειροπιαστά οφέλη για όλους τους Κύπριους

Ντόχερτι: Μια λύση θα αποφέρει χειροπιαστά οφέλη για όλους τους Κύπριους

Την εκτίμηση ότι μια λύση του Κυπριακού θα δημιουργήσει τις συνθήκες προσέλκυσης περισσότερων επενδύσεων και θα αποφέρει χειροπιαστά οφέλη για όλους τους Κύπριους, εξέφρασε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Καθλίν Ντόχερτι.

Σε ομιλία της κατά τη διάρκεια του γεύματος στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας την περίοδο αυτή ως κομβική.

«Με τις εν εξελίξει συνομιλίες και τη δέσμευση και το θάρρος τόσο του Ε/κ και του Τ/κ ηγέτη υπάρχει τώρα υπάρχει ένα πραγματικό παράθυρο ευκαιρίας προς την κατεύθυνση μιας δίκαιης και διαρκούς συνολικής διευθέτησης στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», ανέφερε η κ. Ντόχερτι επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της χώρας της τόσο στους δύο ηγέτες και τις ομάδες τους όσο και στα Ηνωμένα Έθνη.

«Πραγματικά πιστεύω», συνέχισε, «ότι μια τέτοια διευθέτηση θα έχει βαθιά επίδραση στην οικονομία του νησιού και θα δημιουργήσει περισσότερες προοπτικές για προσέλκυση επενδύσεων και θα αποφέρει χειροπιαστά οφέλη για όλους τους Κυπρίους».

Είπε εξάλλου ότι μια λύση «θα δώσει ελπίδα σε όλους όσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν είναι απίθανο», υπενθυμίζοντας την κρίση στη Συρία και τη φυγή 4 εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους.

Τέλος αναφέρθηκε σε καλές εξελίξεις για την κυπριακή οικονομία, όπως η έκδοση 10ετους ομολόγου ύψους €1 δισ, αλλά και η βελτίωση που παρουσίασε η Κύπρος στην έκθεση Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας και μίλησε για πολύ υποσχόμενο τομέα των υδρογονανθράκων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των συνδεδεμένων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.