ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η όρεξη των Τ/κ - Μετά το χαλούμι ζητούν κατοχύρωση και για…

Άνοιξε η όρεξη των Τ/κ - Μετά το χαλούμι ζητούν κατοχύρωση και για…

Συζήτηση με θέμα “Κοινωνικό-οικονομική σημασία της κατοχύρωσης του χαλουμιού” διοργάνωσε στα κατεχόμενα το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ali Cirali είπε ότι η κατοχύρωση του χαλουμιού θα γίνει πραγματικότητα αργά ή γρήγορα άρα είναι σημαντικό να ετοιμαστούν για αυτή τη μέρα.

Οπως ανέφερε, εργάζονται με το λεγόμενο υπουργείο Γεωργίας για να ανεβάσουν το ποσοστό αιγοπρόβειου γάλακτος στο 20% και είναι έτοιμοι να εργαστούν για μείωση των ζωικών ασθενειών.

Είπε, επίσης, ότι εργάζονται πάνω σε κάποια άλλα προϊόντα που είναι προσφέρονται για κατοχύρωση και πρόσθεσε ότι η η εργασία για τη ζιβανία έχει ολοκληρωθεί και στοχεύουν να υποβάλουν αίτηση για το γλυκό καρυδάκι., τσαμαρέλα και σεφταλιές.

Ο λεγόμενος υπουργός Γεωργίας Erkut Sahali είπε ότι το χαλούμι πρέπει να παράγεται με βάση τα πρότυπα της ΕΕ και θα κάνουν το παν γι αυτό.

Η λεγόμενη υπουργός Εξωτερικών Εμινέ Τσολάκ είπε ότι το χαλούμι είναι σημαντικό για την οικονομία και την “κρατική” ύπαρξη των Τ/κ στο νησί. Είπε, επίσης, ότι έχει σημαντική θέση στην ειρηνευτική διαδικασία.

Το χαλούμι είναι το ένα τέταρτο των συνολικών “εξαγωγών” του ψευδοκράτους, είπε και πρόσθεσε ότι δίνει δυνατότητα απασχόλησης στο 17% του πληθυσμού.

Υπενθύμισε ότι οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε συναίνεση στις 16 Ιουλίου 2015 στη συνάντηση με τον Γιούνκερ και είπε ότι η ε/κ πλευρά είχε το επιχείρημα ότι αυτό θα επηρέαζε αρνητικά τα δικαιώματα κυριαρχίας και προέβαλε νέες απαιτήσεις.

Οι ε/κ απαιτήσεις, είπε, προκαλούν στην τ/κ πλευρά δυσφορία, αλλά η Κομισιόν έλαβε υπόψη τις αντιρρήσεις της ε/κ πλευράς και ετοίμασε ένα έγγραφο που έστειλε στο συμβούλιο.

Η κατοχύρωση του χαλουμιού στο πλαίσιο των ΜΟΕ και με τρόπο επωφελές οικονομικά και για τις δύο πλευρές θα συνεισφέρει θετικά στη διαδικασία λύσης., ενώ μια αντίθετη προσέγγιση θα επηρεάσει αρνητικά τις διαπραγματεύσες.

Η Τσολάκ εξέφρασε την προσδοκία ότι η Κομισιόν θα ενεργήσει λαμβάνοντας υπόψη ότι Ε/κ και Τ/κ έχουν ίσα δικαιώματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top