ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκινητική επιστολή 15χρονης στον Υπουργό Ιωνά Νικολάου – «Η δύναμη του κράτους είναι να κτυπάτε 15χρονα;»

Συγκινητική επιστολή 15χρονης στον Υπουργό Ιωνά Νικολάου – «Η δύναμη του κράτους είναι να κτυπάτε 15χρονα;»

Επιστολή που δύσκολα σ’ αφήνει αδιάφορο έστειλε η 15χρονη Γλυκερία Μιχαηλίδου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Ιωνά Νικολάου.

Η 15χρονη, η οποία είχε τραυματιστεί στις πρόσφατες κινητοποιήσεις έξω από το προεδρικό για την υπόθεση του ΟΣΕΛ, εκφράζει με πόνο ψυχής τους προβληματισμούς της για την τροπή του όλου θέματος, αλλά και τη στάση της κυβέρνησης.

Ανάμεσα σ΄ άλλα, κάνει αναφορά στην κουβέντα που φέρεται να εκστόμισε ο υπουργός, ο οποίος σύμφωνα με τον εκ των μετόχων του ΟΣΕΛ, Τάσο Μιχαηλίδη, του ανέφερε με νόημα «θα δεις τη δύναμη του κράτους».

Ας αφήσουμε την επιστολή να «μιλήσει». Την παραθέτουμε αυτούσια:

«Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω την οργή, την αγανάκτηση και παράλληλα την απογοήτευσή μου ως παιδί που ζει και οραματίζεται για το μέλλον του σε αυτόν τον τόπο, σ’ ένα κράτος που φαίνεται να μην αρμόζει στο ήθος, στις αξίες και στα πιστεύω με τα οποία η οικογένειά μου με μεγάλωσε. 
 

Αξίες και πιστεύω βασισμένα στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, την Αξιοπρέπεια και την Ανθρωπιά. Αξίες και πιστεύω που φαίνεται να μην ταιριάζουν ούτε να αφορούν ή να ενδιαφέρουν την κυπριακή πραγματικότητα. 
 

Στα 15 μου χρόνια, φρόντισες κύριε Ιωνά Νικολάου να δείξεις σε μένα, στον πατέρα μου και στην οικογένειά μου τη «δύναμη του κράτους». Τη «δύναμη» της Κυπριακής Δημοκρατίας του 2015. Και εγώ με τη σειρά μου προβληματίζομαι και σας ρωτώ:
 

Η «δύναμη του κράτους» κύριε Ιωνά Νικολάου είναι να κατηγορείτε έναν άνθρωπο που προσπαθεί να προστατέψει την περιουσία του; Που καταγγέλλει κάποιος ανίδεους, οι οποίοι επανειλημμένα κλέβουν το κράτος; Που θέλει να διασώσει το δημόσιο χρήμα; «Τιμωρώντας» τον με €1.560 εξώδικα στα λεωφορεία του έξω από το Προεδρικό; Ή μήπως η δύναμη του κράτους ασκείται μέσω της αστυνομίας κτυπώντας 15χρονο κορίτσι και οδηγώντας γυναίκα σε νευρικό κλονισμό; Μέχρι στιγμής μας αποδείξατε ποια είναι η «δύναμη του κράτους», κύριε Υπουργέ, δήθεν «Δικαιοσύνης». Αλλά δεν είστε μόνο εσείς. Γιατί σ’ ένα αδύνατο σύστημα, που έχει ως κύριο στόχο το συμφέρον και το χρηματικό όφελος του καθενός, είναι προτιμότερο να γίνονται ατασθαλίες (εφόσον φυσικά ικανοποιούνται κόμματα και διάφορα μέλη υπουργείων), αντί καταγγελίες από ανθρώπους που τολμούν και βρίσκουν το θάρρος να το κάνουν! 
 

Έτσι και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να σας αποδείξω τη δύναμη του λαού και της ενωμένης οικογένειας! Δεν θα υποκύψουμε σε καμία απειλή, σε κανένα εκφοβισμό ούτε σε άτομα του υποκόσμου. Είμαστε όλοι ενωμένοι και θα στηρίξουμε τον πατέρα μας μέχρι το τέλος! Αυτή είναι η δύναμη της οικογένειας μου κύριε Ιωνά Νικολάου, με βοηθό και προστάτη μονάχα τον Θεό. Γλυκερία Μιχαηλίδου».

Φάνης Μακρίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Διαδήλωση… λεωφορείων του ΟΣΕΛ στο Προεδρικό - «Κύριε Αναστασιάδη, ανάλαβε τις ευθύνες σου»

Τραυματισμός 15χρονης, υπέστη νευρικό κλονισμό γυναίκα – Επιχείρηση Αστυνομίας στο Προεδρικό – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η πρωταθλήτρια της Σκόπευσης Σ. Μιαούλη παθαίνει νευρικό κλονισμό μετά την επέμβαση της Αστυνομίας – VIDEO

Μετακίνησαν με ρυμουλκά τα λεωφορεία του ΟΣΕΛ - Ολονύχτια επιχείρηση με κλούβες και ΜΜΑΔιτες! ΦΩΤΟ - BINTEO
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top