Video: Σεισμός στη Μιανμάρ, κατέρρευσαν κτίρια - Μεγάλες καταστροφές και στην Μπανγκόκ

Video: Σεισμός στη Μιανμάρ, κατέρρευσαν κτίρια - Μεγάλες καταστροφές και στην Μπανγκόκ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη Μιανμάρ, το πρωί της Παρασκευής. Ο σεισμός είναι τόσο δυνατός που έγινε αισθητός στην Ταϊλάνδη και σε άλλες γειτονικές χώρες. Από τον σεισμό κατέρρευσαν κτήρια τόσο στη Μιανμάρ όσο και στην Μπανγκόκ. Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Βίντεο από το Μανταλέι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ:


Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και σημειώθηκε περίπου στις 14:20 (τοπική ώρα, 08:20 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων από την πόλη Μάνταλεϊ με περίπου 1,2 εκατομμύριο κατοίκους, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). 

Ακολούθησε μετασεισμός 6,7 Ρίχτερ και οι Αρχές προειδοποιούν τον πληθυσμό και για άλλους.

Αυτόπτες μάρτυρες στην Μπανγκόκ είπαν οτι άνθρωποι, αμέσως μετά τον σεισμό, βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.

«Άκουσα έναν ήχο την ώρα που κοιμόμουν σπίτι μου, έτρεξα όσο πιο μακριά μπορούσα έξω από το κτίριο με τις πιτζάμες μου», δήλωσε η Νουανγκάι κάτοικος της Τσιάνγκ Μάι, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ταϊλάνδης, δημοφιλή τουριστικό προορισμό γνωστό για τους ναούς του.

Σεισμός τώρα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ, κατέρρευσαν κτίρια - Μεγάλες καταστροφές και στην Μπανγκόκ, δείτε βίντεο
Σεισμός τώρα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ, κατέρρευσαν κτίρια - Μεγάλες καταστροφές και στην Μπανγκόκ, δείτε βίντεο

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Επιβεβαίωση ΥΠΑΜ: Θα γίνουν κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Τι αφορούν

Θα γίνουν κοινές ασκήσεις μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του ΓΕΕΦ για το 2026 με φίλες και συμμαχικές χώρες και διοργάνωση διμερών, τριμερών ή άλλων μορφών ασκήσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας.

BEST OF TOTHEMAONLINE