ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Στη Μάλτα για να μεταφέρει τις θέσεις της Κύπρου για το μεταναστευτικό

ΠτΔ: Στη Μάλτα για να μεταφέρει τις θέσεις της Κύπρου για το μεταναστευτικό

Τις θέσεις της Κύπρου για το μεταναστευτικό θα εκφράσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου, στη Μάλτα.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, θέση της Κύπρου είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται τα αίτια που προκαλούν το κύμα προσφύγων, και όχι απλά οι συνέπειες της εξέλιξης αυτής.

Ερωτηθείς εξάλλου για ξένα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ύπαρξη τζιχαντιστών μεταξύ μεταναστών που ανεκόπησαν, ενώ είχαν προορισμό την Κύπρο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε εγρήγορση και λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Πρόσθεσε ότι οι αρχές της Δημοκρατίας παρακολουθούν το θέμα και, σε συνεργασία με άλλες χώρες, η Κύπρος επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα.

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι είναι λανθασμένο να αναδημοσιεύονται πληροφορίες οι οποίες δεν είναι επιβεβαιωμένες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε δημοσιεύματα, κυρίως στον Βρετανικό Τύπο.

Σε ερώτηση αν μετά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους τουρίστες στο Σαρμ Ελ Σέιχ, έχουν ζητηθεί διευκολύνσεις από τα κυπριακά αεροδρόμια, είπε ότι δεν έχει ζητηθεί μέχρι στιγμής από τη βρετανική κυβέρνηση η όποια βοήθεια.

Υπενθύμισε τα γεγονότα του 2006 στο Λίβανο και πιο πρόσφατα τις περιπτώσεις χωρών, που θέλησαν να αξιοποιήσουν το γεωστρατηγικό ρόλο και τη γεωγραφική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και είπε ότι αν ζητηθεί συνδρομή από οποιονδήποτε «είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top