ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ.Φωκαϊδης: Ενίσχυση της αεροναυτικής ικανότητας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

Χρ.Φωκαϊδης:  Ενίσχυση της αεροναυτικής ικανότητας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

Τη διαβεβαίωση ότι εργάζεται, συστηματικά, αθόρυβα και με σχέδιο, έτσι ώστε το Υπουργείο `Αμυνας να είναι σε θέση, σύντομα, να ενισχύσει τις δυνατότητες του σε αεροναυτικά μέσα, προκειμένου να ενισχυθεί η αεροναυτική αμυντική ικανότητα της χώρας, έδωσε την Κυριακή (08/11) ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Ο κ. Φωκαϊδης, ο οποίος παρέστη, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στους εορτασμούς στην Αεροπορική Βάση "Ανδρέας Παπανδρέου", με την ευκαιρία της εορτής του Αρχάγγελου Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, ευχαρίστησε τους άνδρες της μοίρας Έρευνας και Διάσωσης, οι οποίοι μαζί με τους συναδέρφους τους της Αστυνομίας, και υπό το συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πέτυχαν να φέρουν σε πέρας, πριν λίγες μέρες, άλλη μια πολύ δύσκολη αποστολή έρευνας και διάσωσης, σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα, ο κ. Φωκαϊδης εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας σε όλο το μόνιμο προσωπικό,  αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, το Διοικητή αλλά και τους κληρωτούς και τους σμηνίτες, για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν για την αεροπορική άμυνα της χώρας, έργο δύσκολο, όπως είπε, και ενίοτε επικίνδυνο .

 

Στους εορτασμούς παρέστησαν επίσης άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου. Της επίσημης τελετής προηγήθηκε δοξολογία. Ακολούθησε η ημερήσια διαταγή από τον Διοικητή της Αεροπορικής Βάσης. 

Στην ημερήσια διαταγή του, ο Ταξίαρχος Ιπτάμενος Γαβριήλ Δημητρίου ανέφερε πως "η αεροπορία σήμερα αντιμετωπίζει τις εθνικές μας προκλήσεις και είναι ικανή να υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, αξιοποιώντας πλήρως το κάθε ευρώ που δαπανά ο κυπριακός λαός, ο οποίος, ακόμη και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, διαθέτει το υστέρημά του για την υλοποίηση των αναγκαίων εξοπλιστικών προγραμμάτων και τη συντήρηση της ΕΦ".

Επ’ ευκαιρία των εορτασμών, στην Αεροπορική Βάση άνοιξε στατική έκθεση οπλικών συστημάτων και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 4 το απόγευμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top