ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απόφαση πάρθηκε! Τρία χρόνια φυλακή για εμπρησμό πρακτορείου στοιχημάτων στη Λάρνακα

Απόφαση πάρθηκε! Τρία χρόνια φυλακή για εμπρησμό πρακτορείου στοιχημάτων στη Λάρνακα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινές φυλάκισης τριών χρόνων σε δύο πρόσωπα από τη Συρία, ηλικίας 33 χρόνων, οι οποίοι παραδέχθηκαν ενοχή για τον εμπρησμό του πρακτορείου στοιχημάτων της Megabet στη Λάρνακα, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου 2015.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, οι Saddam Qunbus και Mohamad Okla, παραδέχθηκαν ότι εσκεμμένα και παράνομα στις 05.30 τα ξημερώματα της 12ης Μαϊου 2015, έβαλαν φωτιά σε πρακτορείο στοιχημάτων της εταιρείας «Megabet Plus», που βρισκόταν σε πάροδο της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λάρνακα.

Από τη φωτιά το πρακτορείο καταστράφηκε ολοσχερώς και οι ζημιές ανέρχονταν σε 80 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης από τις έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες περιέλουσαν το πρακτορείο με βενζίνη, αφού προηγουμένως έσπασαν τη γυάλινη πόρτα εισόδου του καταστήματος.

Στις καταθέσεις τους στην Αστυνομία οι δύο Σύροι κατονόμασαν τον Ανδρέα Χαραλάμπους, άλλως Αράπη, ως το άτομο που τους στρατολόγησε να βάλουν φωτιά στο πρακτορείο, γιατί είχε διαφορές με τον υπεύθυνο του.

Ωστόσο, ο Ανδρέας Χαραλάμπους αρνείται ενοχή στην υπόθεση και η δίκη του έχει οριστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα για τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε σοβαρά υπόψη ως ελαφρυντικό παράγοντα το γεγονός ότι η μαρτυρία των δύο Σύρων είναι ουσιώδης για την προώθηση της υπόθεσης εναντίον του Ανδρέα Χαραλάμπους, ενώ λήφθηκε υπόψη και η ετοιμότητας τους να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του Ανδρέα Χαραλάμπους.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ακόμα ότι οι δύο Σύροι εξέφρασαν φόβους για τη ζωή τους και για τη ζωή των οικογενειών τους ένεκα της απόφασης τους να μαρτυρήσουν εναντίον του Ανδρέα Χαραλάμπους.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο οι δύο καταδικασθέντες μεταφέρθηκαν και κρατούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κράτησης σε κρυφή τοποθεσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top